Liturghie arhierească la Brașov

1029

În Duminica a 8-a după Rusalii Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie în biserica închinata Sfintei Treimi din parohia  brașoveană Dârste. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi din care au făcut parte protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, precum și alți slujitori ai sfintelor altare din Brașov și din parohiile apropiate.

Credincioșii care au venit în număr mare pentru a participa la Sfânta Liturghie au primit binecuvântare arhierească înainte de intrarea în postul Adormirii Maicii Domnului.

În cadrul Sfintei Liturghii diaconul Mihai Sergiu Terzea a fost hirotonit preot.

La sfârșitul Sfintei Liturghii IPS Mitropolit Laurențiu a prezentat credincioșilor și tuturor celor aflați în locașul de cult învățăturile pericopei evanghelice citite la Sfânta Liturghie în care s-a prezentat minunea înmulțirii celor 5 pâini și 3 pești.

După Sfânta Litughie ierarhul a oficiat o slujbă de mulțumire la împlinirea a 50 de ani de căsătorie a părintelui Iosif Bogdan și a doamnei preotese Viorica.