Liturghie arhierească la Brașov în a doua zi de Crăciun

920
nor

În a doua zi de prăznuire a Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, credincioșii din Brașov au primit binecuvântare arhierească. Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a liturghisit la Biserica „Schimbarea la Față” din cartierul Brașovean Steagul Roșu, împreună cu protopopul de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, slujitorii bisericii brașovene și alți slujitori ai sfintelor altare.

În cuvântul de învățătură, ierarhul le-a vorbit credincioșilor despre însemnătatea praznicului Nașterii Domnului și despre rolul Maicii Domnului în opera de mântuire a omenirii.

„Cei trei magi au adus darurile lor: aur, smirnă și tămâie. Darurile acestea au prevestit că Pruncul Acesta n-a venit în lume pentru că așa a dorit Tatăl, ci L-a trimis cu un scop anume: să ia firea omenească a tuturor oamenilor și cu aceasta să se răstignească de bunăvoie din iubire, pentru ca să mântuiască pe omul cel căzut. Dacă omul a greșit, omul trebuia să plătească, dar omul singur nu putea, de aceea Dumnezeu S-a făcut Om”, a spus ierarhul.

În cadrul Sfintei Liturghii, diaconul Cătălin Socaciu a fost hirotonit preot pentru Parohia Boholț, județul Brașov.

La finalul Sfintei Liturghii, ierarhul a binecuvântat cele două paraclise amenajate la demisolul locașului de cult. În semn de apreciere a activității pastoral-misionare, cei doi preoți parohi de la biserica brașoveană, părintele Eugen Comșulea și părintele Ciprian Comșulea, au fost hirotesiți iconomi stavrofori.

Înmormântarea părintelui Nicolae Coman

În aceeași zi, ierarhul a oficiat slujba înmormântării părintelui Nicolae Coman, fost slujitor la Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Piața Sfatului, unul dintre cei mai cunoscuți și apreciați slujitori ai sfântului altar din Brașov. Trecut la cele veșnice la vârsta de 92 de ani, părintele Nicolae Coman a fost prohodit în biserica unde a slujit aproape 50 de ani. Alături de ierarh s-au aflat numeroși preoți din oraș, dar și mulțimi de credincioși care au dorit să-și ia rămas-bun de la vrednicul slujitor al Domnului.

Fotocredit: Cristi Curta