Liturghie arhierească la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1898

Înalpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a liturghisit în Duminica a 20-a după Rusalii la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Alături de ierarh s-au aflat slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

În cadrul Sfintei Liturghii teologul Petru Coman a fost hirotonit diacon, iar diaconul Bogdan Alin Fluieraș a fost hirotonit preot pentru Parohia Mălâncrav, județul Sibiu.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor despre învățăturile desprinse din Evanghelia citită în această duminică, text biblic în care ne este relatată minunea învierii fiului văduvei din Nain.

„Minunea aceasta a provocat o mare spaimă, așa încât toți Îl preamăreau pe Dumnezeu și spuneau că mare prooroc a trimis în lume. Dumnezeu le rânduiește pe toate în lume prin lucrarea noastră, prin ceea ce facem noi”, a spus ierarhul.

Credincioșii au participat în număr mare la liturghia arhierească de la Catedrala mitropolitană din Sibiu și au avut posibilitatea să se închine moaștelor Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei.