Liturghie arhierească la Catedrala mitropolitană din Sibiu

816

Credincioşii din Sibiu au participat în număr mare la Sfânta Liturghie oficiată duminică, 15 decembrie, la Catedrala mitropolitană din oraş. Soborul slujitor a fost condus de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, alături de care s-au aflat vicarul-administrativ al Arhiepiscopiei Sibiului, arhimandritul Ioachim Tomoiagă, cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu şi alţi slujitori ai sfintelor altare.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane din Sibiu, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan-Alexandru Streza.

La Sfânta Liturghie, corul Organizaţiei Tinerilor din Sibiu (OTS), însoţit de doamna profesoară Carmen Jinariu, a cântat colinde tradiţionale româneşti. Îmbrăcaţi în straie populare, tinerii din OTS au transmis prin intermediul colindelor pregătite pentru acest moment gândurile cele bune în prag de sfinte sărbători.

Credincioşii prezenţi au ascultat cu multă dragoste recitalul de colinde susţinut de tinerii sibieni, iar mai apoi s-au împărtăşit în număr mare cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

Imaginea Împărăţiei lui Dumnezeu

La finalul Sfintei Liturghii, IPS Mitropolit Laurenţiu a rostit un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit Evanghelia din această duminică, a Pildei celor poftiţi la cină.

„Suntem puşi astăzi în faţa unei imagini generale despre Împărăţia Cerurilor. Pilda celor chemaţi la cină nu este altceva decât un mod practic de a ne imagina noi ce putem câştiga în Împărăţia Cerurilor. Bunătăţile pe care Dumnezeu le va da tuturor celor care vor ajunge în Împărăţia Cerurilor sunt asemănătoare celei unei mese bogate. Cele trei refuzuri sunt trei modalităţi de a ne îndepărta, de a răspunde negativ chemării lui Dumnezeu”, a subliniat ierarhul.

Colindele tinerilor din OTS de la sfârşit au încheiat ziua de sărbătoare de la Catedrala mitropolitană din Sibiu.