Liturghie arhierească la Făgăraş

3352

În a treia zi de Paşti, Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, a liturghisit la Biserica “Sfânta Treime” din Făgăraş, judeţul Braşov. Ierarhul a sfinţit altarul de vară al bisericii, renovat şi pictat recent şi a binecuvântat lucrările de înfrumuseţare efectuate în ultima perioadă. Alături de ierarh s-au aflat protopopul de Făgăraş 1, Marius Corlean, parohii bisericii, părintele Nicolae Lie şi părintele Marcel Greavu, precum şi alţi mulţi slujitori ai sfintelor altare din oraş şi împrejurimi. Mulţi dintre credincioşi au îmbrăcat costumele populare şi s-au împărtăşit cu Trupul şi Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

În cuvântul de învăţătură, ierarhul a vorbit despre arătările Mântuitorului Iisus Hristos după Învierea Sa din morţi şi a tâlcuit Evanghelia citită, în care s-a relatat descoperirea Mântuitorului către ucenicii Luca şi Cleopa.

“Aşezându-se la masă, Mântuitorul a repetat ceea ce a făcut El la Cina cea de taină: a luat pâinea, a mulţumit lui Dumnezeu-Tatăl, a binecuvântat-o, a frânt-o şi a dat-o lor. Dacă la început, când mergea pe lângă ei, ochii lor erau ţinuţi ca să nu-L cunoască, spune Sfântul Evanghelist Luca, L-au cunoscut şi îndată El S-a făcut nevăzut. Este tocmai Taina mare pe care o repetăm noi, Taina fundamentală a credinţei noastre ortodoxe”,  a spus ierarhul.

La final, binefăcătorii bisericii au primit acte de cinstire din partea ierarhului, iar mulţumirile comunităţii au venit prin părintele Marcel Greavu.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ