Liturghie arhierească la Ileni, județul Brașov

758

Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a liturghisit la praznicul Întâmpinării Domnului în Parohia Ileni, protopopiatul Făgăraș 1, județul Brașov, cu ocazai hramului locașului de cult al comunității.
Ierarhul a liturghisit împreună cu cu trei preoți, iar în aceeași zi a oficiat slujba Sfântului Maslu cu un sobor de 17 preoți.

Ierarhul a rostit cuvânt de învățătură atât la sfârșitul Sfintei Litughii cât și după Sfântul Maslu. La sfârșitul fiecarei slujbe a împărțit iconițe tuturor celor prezenți.
În cuvântul de învățătură de la Sfânta Liturghie, PS Episcop Ilarion a făcut o exegeză a textului evanghelic citit, referindu-se totodată și la Dreptul Simeon și la proorocița Ana, cu precizări din Sfânta Tradiție. Părintele Episcop i-a îndemnat pe cei prezenți să participe cât pot de des la slujbele Bisericii, să se pregătească pentru postul care se aproprie prin Taina Spovedaniei.
La sfârșitul slujbei Sfântului Maslu, ierarhul a făcut referire la Pilda Vameșului și a fariseului, punând accent pe preocuparea oamenilor pentru a se îngriji și de suflet cel puțin așa cum ne îngrijim de trup, prin fapte de milostenie, dragoste de aproapele și de Dumnezeu.
Tot la sărbătoarea Întâmpinării Domnului, ierarhul a participat și la întâlnirea preoților din Făgăraș.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică