Liturghie arhierească la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus

428

La sărbătoarea Sfântului Ierarh Nicolae, Arhiepiscopul Mirelor Lichiei, făcătorul de minuni, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Brâncoveanu” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov, înconjurat de un sobor de preoți ai mânăstirii printre care părintele stareț arhimandritul Atanasie Roman și arhimandritul Visarion Joantă. Răspunsurile la strană au fost date de un grup de tineri studenți ai Facultății de Teologie Andrei Șaguna din Sibiu.

La sfârșitul Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a citit celor prezenți Îndemnul Pastoral pentru constituirea Fondului Filantropic Eparhial 2019 adresat de către Înalt Preasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, preacuviosului cin monahal, preacucernicului cler și și preaiubiților credincioși din Arhiepiscopia Sibiului.

În încheiere Părintele Episcop a mulțumit ÎnaltPreasinției Sale Laurențiu pentru binecuvântarea de a sluji la Mănăstirea „Brâncoveanu” în această frumoasă zi de iarnă, și a urat la mulți ani tuturor celor care îl au ocrotitor pe Sfântul Ierarh Nicolae.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică