Liturghie arhierească la Mănăstirea Bunești, județul Brașov

874

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie din ziua de prăznuire a Sfinților Împărați Constantin și Elena la Mănăstirea „Sfântul Gheorghe” din Bunești, județul Brașov. Ierarhul a liturghisit împreună cu un sobor de preoți și diaconi la altarul de vară al mănăstirii, în prezenţa maicilor şi a credincioșilor care au venit din mai multe zone ale Transilvaniei pentru a primi har şi binecuvântare la sărbătoarea Sfinților Constantin și Elena.

În cuvântul de învățătură IPS Mitropolit Laurențiu a vorbit credincioșilor prezenți despre cei doi sfinți sărbătoriți pe 21 mai, modele de viețuire creștină.

„În icoana lor, cei doi Sfinți Împărați Constantin și Elena, întocmai cu Apostolii cinstiți, sunt puși alături de Crucea Mântuitorului Iisus Hristos, unul de-a dreapta și altul de-a stânga. Sfânta Cruce i-a unit pe cei doi sfinți. Împăratul Constantin s-a botezat și a devenit un împărat creștin ocrotitor al celor care-L cinstesc pe Mântuitorul Iisus Hristos. Foarte mulți dintre credincioșii noștri poartă numele celor doi sfinți, în special al Sfintei Elena, nume întâlnit pretutindenea poate al doilea după numele Maicii Domnului. Ei ne sunt întâi de toate rugători și de aceea îi invocăm și îi chemăm în rugăciune, dar în același timp ei ne sunt pildă, exemplu de virtuți și de credință”, a spus ierarhul.

În cadrul Sfintei Litughii, diaconul Ștefan Cristian Voinicu a fost hirotonit preot pentru Paorhia Augustin, județul Brașov.

Credincioșii prezenți s-au închinat și la racla cu capul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna adusă de la Catedrala Mitropolitană din Sibiu.