Liturghii arhierești în Arhiepiscopia Sibiului

669

Preasfințitul Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului a liturghisit sâmbătă, 27 august, în ziua pomenirii Sfântului Pimen, la Mănăstirea „Sfântul Ioan Botezătorul” din Poiana Braşov, cu ocazia celui de-al doilea hram. În duminica a X-a după Rusalii, ierarhul s-a aflat în mijlocul credincioşilor din Parohia Recea, Protopopiatul Făgăraş 2, judeţul Braşov, unde, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, a săvârşit Sfânta Liturghie, tâlcuind credincioşilor prezenţi pasajul din Sfânta Evanghelie care vorbeşte despre vindecarea fiului lunatic. Apoi, a oficiat slujba parastasului pentru tatăl Preasfinţiei Sale, la 8 ani de la trecerea la Domnul.

La sărbătoarea Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul, PS Episcop Ilarion a liturghisit la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, vieţuitori ai mănăstirii. La momentul potrivit, a vorbit credincioşilor prezenţi, despre viaţa şi activitatea Înaintemergătorului Domnului, Proorocul Ioan, şi despre moartea martirică a acestuia.

După Sfânta Liturghie s-a oficiat un parastas pentru Mitropolitul Antonie Plămădeală, cel de-al treilea ctitor al mănăstirii, la 11 ani de la trecerea la Domnul, evocând şi personalitatea marcantă a ierarhului cărturar ce a păstorit Mitropolia Transilvaniei, Crişanei şi Maramureşului timp de 23 ani, începând cu anul 1982.

Autor: Adrian Nae