Lucrătorii cu tinerii din parohiile sibiene au participat la un nou modul de formare

1591

 

 

Departamentul pentru Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului a organizat recent o nouă întâlnire de formare a lucrătorilor cu tinerii din grupurile parohiale. Reprezentanţii parohiilor din Sibiu au participat cu mult interes la acest modul din cadrul cursului de formare organizat în acest an în Arhiepiscopia Sibiului, iar tema a fost legată de comunicare. Întâlnirea de lucru a avut loc la Facultatea de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Şaguna” din Sibiu, avându-l ca lector pe Elena Lotrean.

“La acest modul au participat 17 reprezentanţi ai parohiilor din Sibiu, care au aflat mai multe despre cum se comunică eficient cu tinerii din comunităţile parohiale, în cadrul viitoarelor activităţi ale grupurilor parohiale de tineret. Participanţii au avut bucuria să primească şi vizita Preasfinţitului Macarie, Episcopul ortodox român al Europei de Nord, care le-a împărtăşit tinerilor din experienţele sale pastorale în Scandinavia şi le-a vorbit despre activităţile cu tinerii din aceste ţări”, ne-a spus reprezentantul Departamentului pentru Tineret, diaconul Marius Tofan.

Cursul de formare a lucrătorilor cu tinerii face parte din Proiectul “O zi cu tinerii în parohie” şi este organizat în contextul Anului omagial al educaţiei religioase a tineretului creştin ortodox.

Cursul de lucrători cu tinerii este alcătuit din module teoretice şi aplicaţii practice în mai multe parohii sibiene, pe durata unui an şi cu o frecvenţă lunară. Cursanţii au fost selectaţi de mai mulţi preoţi parohi din Sibiu şi vor lucra în regim de voluntariat, în cadrul parohiilor unde se formează grupuri de tineri, cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.

Autor: Ştefan Mărculeţ