Mămicile de la Maternitatea din Sibiu au fost binecuvântate

3318

Mamele și viitoarele mămici internate la Maternitatea Spitalului Județean Sibiu au primit vineri, 23 martie, vizita Preasfințitului Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului. Mămicile au primit flori, cărți, reviste, iconițe și alte daruri din partea Arhiepiscopiei Sibiului.

Vizita PS Episcop Ilarion la maternitatea sibiană a făcut parte din activitățile organizate în această lună la Sibiu pentru a susține familia și nașterea de copii. Alături de ierarh s-au aflat reprezentanții Departamentului de asistență socială din cadrul eparhiei, amintindu-i pe consilierul social eparhial pr. Adrian Roman și pe inspectorul social Marius Talmațchi, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, reprezentantul Departamentului de Tineret al Arhiepiscopiei Sibiului, Alexandru Dădîrlat și reprezentantul Asociației Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Sibiu, Sergiu Hodaș.

Ierarhul și preoții amintiți, alături de care s-a aflat și preotul Spitalului Județean Sibiu, Nicolae Lațchescu, au oficiat o slujbă binecuvântare pentru mămicile, copiii născuți aici și pentru cadrele medicale.

„Și anul acesta, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu, am venit la Maternitatea din Sibiu, în prag de sărbătoare a Bunei Vestiri, și ne-am rugat pentru femeile care au născut sau urmează să nască în această perioadă. Am reușit să aducem o mică bucurie mamelor care sunt încă în spital cu copiii lor. Știm cu toții că acești prunci care se nasc au nevoie de o binecuvântare încă de la naștere, până la botez. După primirea Sfântului Botez, copiii intră în rânduiala Bisericii noastre, dar până atunci am citit rugăciunile  pentru femeile care au născut, dar și rugăciuni de mulțumire pentru medicii, asistenții și infirmierii care ajută aici în această secție a spitalului”, a spus PS Episcop Ilarion.

Luna pentru viață

Mămicile și cadrele medicale au primit la final câte o floare, precum și pachete pregătite pentru acest moment cu mai multe daruri.

„Ca în fiecare an înainte de praznicul Bunei Vestiri am dorit să ne arătăm prețuirea pentru mame și să le facem încă o dată cunoscut faptul că Maica Domnului le ocrotește, că avem cunoștința inimii că sărbătoarea aceasta este închinată tuturor femeilor, mai ales femeilor creștine. Le dorim multă sănătate și să se bucure de copiii lor pe care nu-i nasc doar pentru viața de aici, ci și pentru viața de veci”, ne-a spus consilierul social eparhial pr. Adrian Roman.

Activitatea de la Maternitatea din Sibiu a precedat Marșul pentru Viață care va avea loc sâmbătă, 24 martie, în Sibiu, prin parteneriatul dintre mai multe culte religioase din oraș.