Manifestări duhovnicești și culturale la Râu Sadului

607

Pregătirile pentru sfintele sărbătorile au început în Parohia Râu-Sadului, județul Sibiu, încă de la sărbătoarea hramului bisericii parohiale, a Sfinților Arhanghelii Mihail și Gavriil. La această sărbătoare a fost oficiată Sfânta Liturghie, s-a ocolit biserica, iar prin grija familiei Nicolae Stancu, tuturor copiilor din școala comunală le-au fost împărțite mici daruri în numele parohiei. Manifestările au continuat prin pregătirea corului parohiei, care cu ocazia sărbătorii Sfântului Ierarh Andrei Șaguna și a Zilei Naționale a României au susținut un frumos concert de cântece patriotice apreciat de toată audiența. Pregătirile au continuat prin programul daruri pentru vârstnici, în cadrul căruia persoanelor singure preotul paroh împreună cu un grup de copii voluntari le-au împărțit mici cadouri în așteptarea sărbătorii Sfântului Ierarh Nicolae. Tot în așteptarea acestei sărbători, prin grija parohiei au fost împărțite tuturor copiilor din școală dulciuri.

 Punctul culminant al pregătirilor a fost chiar sărbătoarea sfântului, în după-masa căreia, un frumos sobor de slujitori în frunte cu protopopul de Avrig, Vasile Gafton, a oficiat slujba de sfințire a troiței ridicate prin grija și cheltuiala domnului primar Florian Taran. A urmat apoi taina maslului de obște și un frumos concert de colinde susținut de corul copiilor din școala comunală, precum și o agapă frățească.

În aceeași perioadă programul catehetic destinat copiilor precum și Proiectul „Hristos împărtășit copiilor” au mers mai departe pregătind sufletele celor mici pentru primirea lui Hristos cel ce se naște în peșteră.

pr. dr. Adrian Drăgușin