Marş pentru viaţă şi conferinţă a părintelui Constantin Necula la Mediaş

1771

În data de 26 martie 2016, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, Protopopiatul Ortodox Român Mediaş, având ca partener Direcţia Municipală pentru Cultură, Sport, turism şi Tineret Mediaş, a organizat un „Marş pentru viaţă” şi conferinţa cu tema „Iisus Hristos, Viaţa noastră!”, acţiuni înscrise în  calendarul manifestărilor religios-culturale dedicate anului 2016 – An omagial al educaţiei religioase a tineretului ortodox.

Marşul pentru viaţă, a adunat anul acesta în Mediaş sute de tineri creştini, ortodocşi şi nu numai, de vârste diferite, atât din oraş, cât şi din îimprejurimi, care au venit să apere viaţa, să şi-o mărturisească unii altora şi să arate solidaritate faţă de mame şi copii – născuţi şi nenăscuţi.

Numărul celor prezenţi a depăşit în mod pozitiv aşteptările organizatorilor, fiind totodată o mărturie simplă, dar directă a dorinţei celor tineri de a apăra viaţa şi familia tradiţională aşa cum este ea propovăduită de Evanghelie.

Reuniunea a debutat, aşa cum era firesc, cu o scurtă rugăciune ţinută de un sobor format din preoţi ai Protopopiatului Ortodox Român Mediaş după care părintele protopop Găban Ovidiu Ioan a adresat câteva cuvinte celor prezenţi în Catedrala medieşană.

A urmat apoi procesiunea prin centrul istoric al orasului, în care, pe lângă icoane, au fost purtate materiale specifice tuturor procesiunilor adunate sub sintagma Pentru Viaţă.

Capul de afiş al manifestării de sâmbătă a fost conferinţa susţinută de către P.C. Pr. Conf. Dr. Constantin Necula, profesor al Facultăţii de Teologie „Andrei Şaguna” din Sibiu. Sala Traube, gazda conferinţei, cu toate cele peste 400 de locuri ale sale, s-a dovedit neîncăpătoare pentru cei prezenţi.

Ca de obicei, părintele Necula a adus în inimile celor adunaţi bucuria şi nădejdea, încurajându-i să persiste în vieţuirea creştină sinceră şi autentică, şi să rămână alături de Iisus Hristos, Viata noastră (titlu generic dat conferinţei). La sfârşitul celor 2 ore de conferinţă toţi cei prezenţi au plecat spre casele lor câştigaţi din punct de vedere duhovnicesc.

Autor: pr. Mihail Roman