Marșul colindătorilor la Brașov

1317

Cu două zile înainte de prăznuirea Nașterii Mântuitorului nostru Iisus Hristos, cu  binecuvântarea protopopului de Brașov, Dănuț-Gheorghe Benga, Frăția Ortodoxă „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe, purtătorul de biruință”, a organizat un marș al colindatorilor pe străzile Brașovului la care au participat mulți tineri. Prima oprire a colindătorilor a fost la maternitatea orașului pentru a le mulțumi proaspetelor și viitoarelor mămici pentru darul nasterii de prunci iar personalului medical pentru întreaga dăruire și jertfelnicie cu care slujesc apropapelui.

Marșul a continuat mai departe spre monumentele închinate Eroilor Revoluției din 1989 și celor ce s-au săvârșit în temnițele comuniste. Aici dl. Dan Grăjdeanu, președintele Frătiei Ortodoxe și  dl. Mihai Târnoveanu, președintele Asociației „Calea Neamului au ținut un cuvânt participanților încercând să scoată în evidență jertfa înaintașilor noștri.

Alături de tineri au fost si pr.dr.ing. Ciprian Nistor de la capela universitară „Sfântul Ierarh Luca al Crimeii” și „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Complexul universitar „Colină” împreună cu pr. Alexandru Grapă din Buzău, însoțit de cîțiva membri ai Frăției Ortodoxe  din localitate, care au  săvârșit o pomenire pentru toți cei amintiți.  La final  a fost săvârșit un parastas în Cimitirul Eroilor, aflat în vecinătatea celor două monumente.

Pe tot parcursul marșului, colindătorilor li s-au alăturat simpli trecători împlinind astfel o comuniune binecuvântată către praznicul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos.