Marsul pentru Viață la Brașov

568

Sâmbătă, 23 martie, s-a desfășurat la Brașov și în alte peste 500 de localități din România cea de-a IX-a ediție a „Marșului pentru Viață”. Această manifestare încheie seria de manifestări prijeluite de „Luna pentru Viață”. Anul acesta mesajul marșului a fost „Unic din prima secundă”. Scopul acestuia a fost acela de a scoate în evidență faptul că ființa umană se formează încă din momentul concepției, respectându-i-se unicitatea și drepturile încă din primul moment.

În Municipiul Brașov, ,,Marșul pentru Viață” a avut ca punct de pornire biserica cu hramul ,,Înălțarea Domnului” din Centrul Civic, și a adunat în acest an peste 700 de participanți care au mărșăluit până în Piața Sfatului, pe traseu fiind întâmpinați la Biserica „Buna Vestire”, de lângă parcul central ,,Nicolae Titulescu”, de către părintele Dănuț-Gheorghe Benga, care a rostit o rugăciune de mulțumire alături de participanții la marș și i-a binecuvântat pe aceștia. Marșul a luat sfârșit în Piața Sfatului, acolo unde s-au rostit câteva cuvinte din partea organizatorilor dar și a mai multor susținători pro viață. Momentul artistic a fost susținut de către părintele Costin Butnar, împreună cu un grup de tineri, aceștia din urmă interpretând câteva melodii.

Ediția din acest a ,,Marșului pentru Viață”, a fost organizată de către ASCOR Brașov, Frăția Ortodoxă Fratia Ortodoxă „Sf. Mare Mucenic Gheorghe” Filiala Brașov, Aproapele Meu  Brașov, Asociația Neam Unit Filiala Brașov, Platforma Împreună, Asociația Sfantul Luca al Crimeei și Biroul pentru Tineret al Protopopiatului Brașov.

Autor:  Sergiu Hodaș

Foto Credit: Silviu Boboc