Marșul pentru viață la Mediaș

303

Protopopiatul Mediaș a organizat în parteneriat cu Primăria Municipiului Mediaș Marşul pentru Viaţă, unul dintre cele mai importante evenimente din România care s-a desfășurat și în municipiul de pe malurile Târnavei Mari, adunând sute de medieșeni care au promovat ideile pentru viaţă. Marșul pentru Viață a avut loc la Mediaș vineri, 22 martie 2019, pentru al patrulea an consecutiv.

Evenimentul a debutat la Catedrala ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” cu o rugăciune comună și un miniconcert de cântece religioase susținut de Corala „Gheorghe Șoima” a Protopopiatului Mediaș după care a urmat un marș pe traseul Piața Andrei Șaguna – Spitalul Municipal Mediaș – Str. I. G. Duca – Piața Regele Ferdinand I – Str. Nicolae Iorga – Piața Andrei Șaguna.

Au participat preoţi, familii cu copii, tineri, vârstnici, ținând în mâini pancarte cu mesajele: „Alege viaţa”, „Nu ucide”, „Spune da vieţii”, „Fiecare copil merită o poveste”, „Cu fiecare copil un înger vine în lume ”.

La final, în curtea Catedralei ,,Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a fost realizată o fotografie de grup, cei mai mici dintre participanți realizând cuvântul UNIC, cu baloane colorate.

„UNIC DIN PRIMA SECUNDĂ” a fost tema ,,Marșului pentru viață’’ din acest an, afirmând unicitatea și valoarea infinită a fiecărei persoane încă din prima clipă a vieții. De asemenea marșul de anul acesta a militat și pentru sprijinirea femeilor aflate în criză de sarcină, fiind nevoie ca societatea să prețuiască mai mult darul vieții și să sprijine femeile în criză de sarcină.

Mediașul, alăturându-se Marșului pentru viață, a făcut astfel parte dintre cele peste 500 de localități din România și Republica Moldova care au promovat viața într-un astfel de mod.