Mărțișoare oferite doamnelor din două unități medicale din Mediaș

538

O parte din grupul de copii și tineri ai Bisericii „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” și „Sfinții Mărturisitori Transilvăneni” din cimitirul ortodox al Municipiul Mediaș, județul Sibiu, a oferit mărțișoare de 1 martie doamnelor și domnișoarelor internate în două instituții medicale din oraș.

Mărțișoarele au fost confecționate în cadrul atelierul organizate la biserica medieșeană sub coordonarea doamnei Claudia Muntean și a domnului Mircea Muntean. Copiii au confecționat mărțișoare cu motive tradiționale și religioase, iar creațiile au fost mai apoi expuse în cadrul Centrului bisericesc „Sfântul Ierarh Nectarie” din apropierea locașului de cult.

În prima zi a primăverii grupul de copii însoțit de preotul Flaviu Fleșer de la biserica menționată a oferit mărțișoarele doamnelor și domnișoarelor internate în patru secții ale Spitalului Municipal Mediaș (cardiologie, neurologie, fizioterapie și nou-născuți).

„Vizita noastră în Spitalul Municipal Mediaș s-a făcut cu acordul managerului instituției, domnul Gheorghe Nicorici și a directorului medical, domnul doctor Mircea Truță. Copiii noștri au împărțit peste 100 de mărțișoare în spital, dar și în Unitatea Medico-Socială a Direcției de Asistență Socială a Primăriei Mediaș, unde am avut acordul doamnei director Ioana Vaso. Le-am transmis tuturor persoanelor internate gândurile noastre bune, le-am încurajat și am rostit rugăciuni”, ne-a spus părintele Flaviu Fleșer.

În cadrul vizitei la Unitatea medico-socială a fost oferită o Biblie domnului Chirion Glogovețan, fost cadru militar timp de peste 30 de ani, ofițer în cadrul Școlii de Maiștri Militari de Aviație din Mediaș.

„Darul nostru a exprimat recunoștința noastră pentru dragostea sa față de patrie și de neam, dar și pentru atașamentul său față de Biserica străbună și față de comunitatea noastră pe care a ajutat-o în ultimii ani”, ne-a mai spus pr. Flaviu Fleșer.

Seară duhovnicească

Tot în cadrul acestui proiect, la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Mediaș  a avut loc la finalul săptămânii trecute o seară duhovnicească. Alături de preotul Flaviu Fleșer au participat oaspeți care au vorbit credincioșilor despre rugăciunea inimii. Peste 100 de credincioși și peste 40 de copii și tineri din cadrul grupului catehetic au participat la seara duhovnicească intitulată „Rugăciunea, factor de unitate în mijlocul comunității eclesiale”.

Activitățile desfășurate în această perioadă atât la biserica medieșeană, cât și la unitățile medicale din oraș au făcut parte dintr-un proiect catehetic, educativ și filantropic înscris la Concursul Național Cultural-Artistic „Unirea: libertate si unitate” organizat de Patriarhia Română.