Membri ai Coaliției pentru Familie, în vizită la Sibiu

640

O delegație a Coaliției pentru Familie, condusă de domnul Mihai Gheorghiu, președintele comitetului de inițiativă cetățenească, a fost primită sâmbătă, 7 octombrie, de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Din delegație au făcut parte și doamna Kim Davis și domnul Harry Miheț din Statele Unite ale Americii, care au susținut în aceeași zi la Sibiu conferință cu tema „O mărturie americană despre libertatea de conștiință”.

În cadrul întâlnirii, IPS Mitropolit Laurențiu le-a prezentat Catedrala mitropolitană și a explicat întreaga simbolistică liturgică și teologică ce stă la baza locașurilor de cult ortodoxe. Oaspeții s-au arătat impresionați de teologia picturii ortodoxe, de căldura specifică a locașurilor de cult ortodoxe și de modul cum, prin constituirea ei, modelul bisericilor ortodoxe sintetizează drumul devenirii omului și viața în Hristos. Părintele Mitropolit a evocat, de asemenea, momentele importante ale Ortodoxiei transilvane și a subliniat modul în care Biserica este cea care oferă o mărturie continuă despre valoarea familiei, așa cum a fost lăsată de Dumnezeu, ca celulă de bază a comunității de credință și a societății, în general.

Oaspeții au fost invitați apoi să viziteze reședința mitropolitană unde a avut loc o discuție despre problemele actuale din Statele Unite, din România și din alte țări, în ceea ce privește diferitele curente de reglementare legală a familiei și implicațiile acestora pentru prezent și viitor. S-a adus în discuție stadiul actual al inițiativei cetățenești de revizuire a Constituției României, inițiate de Coaliția pentru Familie, așteptarea hotărârii pentru organizarea referendumului național, reafirmându-se, totodată, susținerea pe care Biserica Ortodoxă Română o acordă acestei inițiative.

Din delegație au mai făcut parte membrii ai grupului de voluntari sibieni ai Coaliției pentru Familie.

Autor:  Alexandru Dădîrlat