Mesaj de condoleanțe din partea IPS Laurențiu pentru familia doamnei Lidia Stăniloae

517

Am primit cu adâncă întristare creștinească vestea trecerii la cele veșnice a distinsei doamne Lidia Stăniloae, fiica marelui teolog român Dumitru Stăniloae, deosebit de apreciat om de cultură și model luminos de mamă creștină.

Am fost legat sufletește de părintele profesor Dumitru Stăniloae în timpul studiilor doctorale desfășurate la București, dar și de doamna Lidia, născută la Sibiu, pe care am reîntâlnit-o de fiecare dată cu admirație și gratitudine. Rămân în amintirea noastră bucuria întâlnirilor, frumusețea și profunzimea dialogurilor purtate de-a lungul vremii, precum și luminoasele evocări comune ale ilustrului teolog – părintele profesor Dumitru Stăniloae. Rămânem, de asemenea, cu aleasa bucurie de a avea în Arhiepiscopia noastră, la Vlădeni (jud. Brașov), „Casa memorială „Dumitru Stăniloae”, pe care am restaurat-o și inaugurat-o în anul 2009 împreună cu Preafericitul Părinte Patriarh Daniel, locul de pioasă aducere aminte a familiei părintelui Stăniloae, locul în care, sufletește, îi vom regăsi pe toți „acasă”.

În aceste momente de întristare, suntem alături de domnul Dumitru Ionescu și de toți cei îndoliați, cărora le împărtășim compasiunea noastră, cuvânt de mângâiere și de întărire întru Domnul. Însoțim cu rugăciune smerită trecerea spre cele veșnice a sufletului adormitei roabei lui Dumnezeu, Lidia, și avem avem nădejdea că Domnul o va odihni cu drepții în Împărăția Sa cea cerească. Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morţi, să-i răsplătească jertfelnicia şi credincioşia anilor vieţii, iar pe cei rămaşi cu sufletele îndoliate, să-i binecuvânteze şi să-i mângâie.

Dumnezeu s-o ierte și s-o odihnească!

Veșnică să-i fie pomenirea din neam în neam!

Cu părintești condoleanțe,

† LAURENȚIU

 Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului