Mesaj de condoleanțe familiei regretatului preot Silviu Filimon

1238

Familiei Dr. Barb Ioan Vasile și Sanda

 Îndoliată familie,

 Am primit cu multă întristare creştinească vestea trecerii la cele veşnice, în noaptea de joi spre vineri, 22 august 2019, a Preacucernicului Pr. Silviu Filimon, ctitor al Bisericii cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”,  din str. Ștefan cel Mare a Municipiului Sibiu.

Viața părintelui Silviu Filimon, un împreună lucrător al neobositului ostenitor părinte Nichifor Todor, a fost caracterizată de smerenie, răbdare și lucrare neobosită în slujirea lui Dumnezeu și a aproapelui. Privind retrospectiv, sunt mulți preoți și fii duhovnicești ai părintelui care mărturisesc faptul că au învățat de la el să prețuiască darul iertării și al împăcării, prin care au dobândit starea de liniște lăuntrică și de armonie duhovnicească pe care o căutau. Toți cei care l-au cunoscut își vor aminti de sfaturile și cuvintele părintelui Silviu mai ales cei care au fost ajutați să treacă peste perioada grea a comunismului cu un sfat, o îmbărbatare sau ajutor material cu riscul de a fi prins de autoritățile comuniste.

Chipul său, asemănător cu al unui avvă îmbunătățit, ne descoperă un adevărat părinte, un duhovnic înzestrat cu darul blândeții, purtător de lumină și mărturisitor al dreptei credințe întru Hristos – Domnul nostru.

Dumnezeu a rânduit să treacă din această viață în urma unei suferințe, suferință pe care și-a asumat-o și a purtat-o cu demnitate și chiar dacă nu a mai putut participa la Sfânta Liturghie inima sa bătea în ritmul liturgic al preotului de vocație.

În aceste momente grele ale despărţirii, suntem alături de întreaga familie îndoliată şi Vă împărtăşim tuturor, cu părintească dragoste, adânca noastră compasiune, cuvânt de mângâiere şi de întărire întru Domnul. Însoţim cu pioasă rugăciune trecerea spre cele veşnice a sufletului părintelui Silviu şi avem nădejdea că Domnul îl va odihni cu drepţii în Împărăţia Sa cea cerească în așteptarea Învierii celei de obște. Mântuitorul nostru Iisus Hristos, Cel Înviat din morţi, să-i răsplătească jertfelnicia şi credincioşia anilor vieţii, iar pe cei rămaşi, familie şi credincioşi, să vă binecuvânteze şi să vă mângâie pe toţi.

 

Dumnezeu să-l ierte şi să-l odihnească !

Veşnică să-i fie pomenirea, din neam în neam!

Cu părinteşti condoleanţe şi

arhiereşti binecuvântări pentru familia îndoliată,

† LAURENŢIU, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului