Mici electricieni cu diplomă la Asociaţia „Doamna Maria Brâncoveanu” din Făgăraş

712

La Biserica „Brâncoveanu” din Făgăraş s-a încheiat proiectul „Atelierul Micul electrician”. Aici, la sediul Asociaţiei „Doamna Maria Brâncoveanu”, 15 copii au beneficiat timp de şapte săptămâni de un atelier în care au fost introduşi în noţiunile de bază din electrotehnică. Au învăţat legarea în serie şi în paralel a becurilor, alcătuirea unei instalaţii electrice pentru o locuinţă, normele de protecţie şi siguranţă în domeniul electric, remedierea defecţiunilor minore din instalaţia electrică interioară cu un minim de unelte necesare.

Atelierul a fost făcut posibil prin iniţiativa unor tineri liceeni ai asociaţiei, care au depus un proiect pentru finanţare la YouthBank şi au câştigat. Beneficiarii, având între 10-14 ani, au fost iniţiaţi şi coordonaţi cu multă dăruire de Cristian Mercurean, electrician profesionist şi voluntar al Asociaţiei „Doamna Maria Brâncoveanu”.

 Atelierul s-a încheiat cu o expoziţie la Casa de cultură, unde invitaţii au participat la o seară „electrizantă”, în care micii electricieni au probat instalaţiile la care au lucrat încă din luna aprilie. Din partea gazdelor au vorbit pr. protopop Marius Corlean şi pr. Marcel Dobrea, preşedintele asociaţiei. În final, micii electricieni şi voluntarii proiectului au fost premiaţi din partea asociaţiei de către doamna preoteasă Natalia Corlean.

„Atelierul Micul electrician” este un proiect finanţat de YouthBank. Programul YouthBank este implementat în Făgăraş de către Fundaţia Comunitară Ţara Făgăraşului iar la nivel de rețea este coordonat de Fundația pentru Implicarea Tinerilor.