Expoziția „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna prin ochii micilor iconari din centrele Arhiepiscopiei Sibiului” a fost vernisată

1166

În ajunul hramului Catedralei mitropolitane din Sibiu s-a vernisat la Biblioteca Județeană „ASTRA” din oraș Expoziția „Sfântului Ierarh Andrei Șaguna prin ochii micilor iconari din centrele Arhiepiscopiei Sibiului”. În cadrul evenimentului din cadrul manifestărilor „Zilele șaguniene 2016” au fost premiați coordonatorii centrelor parohiale participante, profesori de Religie și tineri implicați în diferite activități educative.

La manifestare au fost prezenți Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, consilierul social din cadrul eparhiei, pr. Ciprian Cândea, consilierul cultural lect. univ. dr. Emanuel Tăvală, coordonatorul Departamentului pentru Tineret al eparhiei, pr. Vasile Dariciuc, numeroși preoți, profesori, studenți și elevi.

În cuvântul de binecuvântare IPS Mitropolit Laurențiu i-a felicitat pe tineri și pe coordonatori pentru icoanele realizate și pentru toate activitățile din acest an.

„Este o mare bucurie pentru noi că avem ocazia să vedem această activitate cu tinerii desfășurată în cursul acestui an. Ați manifestat tinerețea voastră în toate lucrările realizate și curăția sufletului, nevinovăția aceasta ați încercat să o exprimați artistic. Talentul poate l-ați descoperit acum când n-ați creat niște capodopere, ci mărturii ale curăției sufletului .Totdeauna un pictor își exprimă în culori cea ce trăiește el în interiorul lui”, a spus ierarhul.

Festivitate de premiere

Grupul de copii din Slimnic, coordonat de părintele George Piț, a interpretat câteva colinde, iar corul Organizației Tinerilor din Sibiu, condus de Teodora Șpan, a încântat publicul prin colindele interpretate în maniera binecunoscută.

A urmat festivitatea de premiere prin care s-au acordat diplome și cărți din partea Arhiepiscopiei Sibiului.

„Lucrările sunt realizate de copii de la șase centre parohiale din Arhiepiscopia Sibiului, coordonați de preoții parohi, sau de profesorii de Religie din școlile din care aparțin. Cu această ocazie am premiat toți profesorii care s-au ocupat de atelierele și activitățile desfășurate în cadrul Departamentului de Tineret din acest an. De asemenea, i-am avut de față și i-am premiat pe tinerii implicați în sesiunile de formare pentru activitatea de lucrător de tineret. Nu în ultimul rând, i-am avut alături de noi și pe tinerii din Organizația Tinerilor din Sibiu, coordonați de prof. Carmen Jinariu și studenta Teodora Șpan, președinta organizație. Cu ajutorul acestor tineri s-a organizat în 22 octombrie o întâlnire a tinerilor din Arhiepiscopia Sibiului. Toți au fost premiați și felicitați de Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu. Ne bucurăm de activitatea acestor tineri din anul 2016, dedicat educației tineretului ortodox și ne dorim ca și în anul viitor să colaborăm cu acești tineri și cu aceste organizații”, ne-a spus pr. Vasile Dariciuc.