Mii de credincioșii la Slujba Învierii de la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1268

Mii de credincioși au participat la Slujba Învierii oficiată la Catedrala mitropolitană din Sibiu. Sfânta Lumină a fost oferită credincioșilor de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, iar Slujba Învierii a fost oficiată pe o scenă amenajată pe treptele Catedralei mitropolitane. După slujba religioasă, a fost citită pastorala IPS Mitropolit Laurențiu la praznicul Învierii Domnului, intitulată „Icoana Învierii Domnului-Chipul biruinței lui Hristos asupra morții”.

Slujba Învierii a continuat în Catedrala mitropolitană, după care a fost oficiată Sfânta Liturghie. Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a locașului de cult, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan Alexandru Streza.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost sfințite pâinea și vinul cunoscute sub numele de „paști” care au fost împărțite la final tuturor credincioșilor. De asemenea, mulți dintre credincioșii prezenți s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului Iisus Hristos.

La final IPS Mitropolit Laurențiu i-a binecuvântat pe credincioși și le-a transmis urările specifice acestei mari sărbători a creștinătății.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu pentru că ne-a învrednicit să petrecem împreună această noapte sfântă. Vă mulțumim pentru că ați participat în număr atât de mare și ați arătat dragoste față de Biserică și vă dorim ca Lumina lui Hristos să lumineze sufletele noastre pentru ca să putem ne bucura acum, în Săptămâna Luminată, și apoi în fiecare duminică să ne amintim de ziua de Paști, pentru că fiecare duminică este legată de această mare sărbătoare”, a spus ierarhul.