Moment aniversar în Mitropolia Ardealului

5920

 

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a împlinit miercuri, 12 octombrie, 69 de ani. Ierarhul a oficiat Sfânta Liturghie și a fost apoi felicitat de colaboratorii de la centrul eparhial, de preoți și studențIerarhul a oficiat Sfânta Liturghie în capela Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Ierarh Andrei Șaguna” din Sibiu, împreună cu un sobor de preoți și diaconi. Au fost prezenți consilieri eparhiali, protopopi, colaboratori și angajați ai centrului eparhial, cadre didactice de la Facultatea de Teologie, preoți și studenți teologi.

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te Deum pentru a-I mulțumi lui Dumnezeu pentru toate darurile primite de IPS Mitropolit Laurențiu în cei 69 de ani de viață, 20 de ani de arhierie și 46 de ani de slujire preoțească. Soborul slujitor a fost condus de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

 La final, arhid. prof. univ. dr. Ioan I. Ică jr. a vorbit despre activitatea misionară și pastorală a Părintelui Mitropolit și a transmis cele mai frumoase urări la acest moment aniversar.

„Înaltpreasfinția Sa ne-a chemat la această liturghie în inima de taină, liturgică și duhovnicească a acestei înalte școli de învățătură teologică. Ne-a chemat aducându-ne aminte că are o datorie de a mulțumi Împăratului Cerului pentru toate darurile care s-au revărsat asupra Înaltpreasfinției Sale”, a spus arhid. Ioan I. Ică jr.

„Lucrător în via Domnului”

IPS Mitropolit Laurențiu le-a mulțumit tuturor pentru urările aduse și a subliniat faptul că binecuvântarea adusă de Dumnezeu se revarsă peste întreaga Biserică din Ardeal.

„Grija noastră principală trebuie să fie dacă am făcut tot ceea ce trebuia să facem până acum și ce mai trebuie să facem de acum înainte. Este o laudă și o mulțumire aduse lui Dumnezeu pentru toate, dar și o angajare în continuare a misiunii de a fi lucrător în via Domnului. Nu-mi asum nici un fel de mare reușită personală și dacă am făcut ceva am făcut pentru Biserica lui Hristos, ca împreună-slujitor”, a spus ierarhul.

IPS Mitropolit Laurențiu a primit felicitări și urări de bine la această zi de sărbătoare și din partea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române.

Autor: Ștefan Mărculeț