Moment aniversar pentru Corala „Harmonia” de la Biserica „Sfânta Treime” din Cisnădie

752

Corala „Harmonia” a Bisericii „Sfânta Treime” din orașul Cisnădie, județul Sibiu, a sărbătorit recent șapte ani de existenţă în cadrul unui eveniment aniversar la care au participat toţi iubitorii de muzică, preoţii şi credincioşii de la biserica menționată. Cu ocazia acestui ceas aniversar Corul „Harmonia” al Bisericii a susţinut un concert cu un repertoriul alcătuit din lucrări corale ale muzicii sacre şi laice, autohtone şi universale, presărat cu momente de poezie.

Despre începuturile şi specificul activităţii celor 20 de membri ai corului mixt al Bisericii, dna Maria-Magdalena Schneider, dirijorul corului spune următoarele:

 „Înfiinţată în anul 2009 de către preoţii Constantin Iacob şi Marius Ucă, corala Bisericii Ortodoxe „Sfânta Treime” din Cisnădie este rodul unei activităţi de diaconie socială. Ideea de bază a fost ca prin această activitate să fie cuprinşi enoriaşi cu dragoste de muzică iar formaţia corală rezultată  să presteze o muncă de educaţie culturală în sprijinul comunităţii.

Repertoriul coral cuprinde compoziţii muzicale ale muzicii ortodoxe care înfrumuseţează Sfânta şi dumnezeiasca Liturghie.

Corala a fost un element de bază a activităţii bisericeşti organizând evenimente cu caracter caritabil – de strângere de fonduri în scop umanitar, prezenţe muzicale la azilul pentru persoane cu dezabilități din localitate, orfelinat, Centru de copii „Arca lui Noe” şi alte acţiuni.

Pentru membri coralei repetiţiile sunt un mod de a învăţa permanent, tratament împotriva singurătăţii; comunicarea, solidaritatea, cunoaşterea reciprocă, prietenia sunt liantul care consolidează scopul pentru care această activitate a fost fondată. Prezenţa la activităţile Bisericii este un mijloc de culturalizare prin muzică. Urăm drum bun şi viaţă lungă coralei „Harmonia”.

Evenimentul aniversar realizat cu oblăduirea celor doi preoţii parohi – Ştefan Scarlat şi Cătălin Crişan – care au felicitat şi înmânat flori şi un DVD omagial fiecărui membru al coralei, a avut şi o latură filantropică, ocazie cu care s-a făcut şi o colectă în vederea strângerii de fonduri pentru achiziţionarea pungilor de Crăciun.

img_1342 img_1339 img_1337 img_1332 img_1330 img_1329 img_1328 img_1327 dsc_0588 dsc_0533 dsc_0525