Monumentul eroilor din Boița, sfințit de IPS Laurențiu

1104

Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului a sfințit duminică, 9 decembrie, monumentul eroilor ridicat recent în curtea Bisericii „Adormirea Maicii Domnului” din localitatea Boița, județul Sibiu. Slujba de sfințire a fost oficiată de ierarh împreună cu protopopul de Avrig, Vasile Gafton, parohul de la Boița, Nicolae Popa și preotul pensionar Gheorghe Neagoe.

La finalul slujbei religioase ierarhul i-a felicitat comunitatea parohială din Boița și autoritățile locale pentru ridicarea acestui monument în memoria boițenilor căzuți la datorie în timpul celor două războaie mondiale.

„Stă în datoria noastră de a ne aminti de cei care s-au jertfit pe câmpurile de luptă, în lagăre, în închisori, în prigoniri, în deportări pentru ca noi să avem astăzi a ne bucura de ceea ce Dumnezeu ne-a lăsat, de timpuri deosebite de cele trăite de ei, de o stare materială incomparabilă și de libertate”, a spus ierarhul.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt de mulțumire al preotului paroh Nicolae Popa și al primarului din Boița, Nicolae Mohor.