Nașterea Domnului, prăznuită la Catedrala mitropolitană din Sibiu

1068

Sute de credincioși au participat la Sfânta Liturghie oficiată în Catedrala mitropolitană din Sibiu la praznicul Nașterii Domnului. Slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu un sobor de preoți și diaconi în care s-au aflat slujitorii Catedralei mitropolitane și cadre didactice de la Facultatea de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. În cadrul Sfintei Liturghii teologul Emil Oancea a fost hirotonit diacon, iar diaconul Radu Tănase a fost hirotonit preot pentru Parohia Cisnădioara, Protopopiatul Sibiu.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corala „Timotei Popovici” a Catedralei mitropolitane, dirijată de pr. lect. univ. dr. Dan-Alexandru Streza.

La finalul slujbei IPS Mitropolit Laurențiu le-a vorbit credincioșilor despre marele praznic al Nașterii Domnului și a transmis tuturor urările specifice acestei sărbători.

„Astăzi, când cerul se unește cu pământul, în preamărirea Pruncului născut în peștera Betleemului, au coborât și peste noi darurile cerești trimise de Mântuitorul nostru Iisus Hristos. În Catedrala mitropolitană, înconjurat de mulți preoți și de o mulțime de credincioși, am simțit cu bucurie cum prăznuirea aceasta devine pentru noi o realitate a vieții. Am așteptat cu multă bucurie și cu osteneli pe măsură, prin post, rugăciune și fapte bune, întâlnirea cu Mântuitorul, Prunc venit în lume și născut din Fecioara Preacurată. Ne-am împărtășit din darurile cerești mijlocite de această ființă binecuvântată de Dumnezeu, Mama mamelor noastre, Maica Peeacurată, care L-a născut pe Fiul lui Dumnezeu și a rămas pururea Fecioară”, a spus ierarhul.

Sărbătoarea s-a încheiat pe esplanada din fața Catedralei mitropolitane, unde ceata junilor din Gura Râului au prezentat obiceiurile din Mărginimea Sibiului. De asemenea, câțiva copii au prezentat obiceiul Irozilor.