Noi activități ale Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov

472

Voluntarii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei”  împreună cu părintele Ciprian Nistor, coordonatorul lor, au participat la două activități prin care au corelat slujirea aproapelui cu îmbogățirea cunoașterii. Astfel, vineri 11 ianuarie,  voluntarii Asociației au fost la Spitalul Clinic de Psihiatrie și Neurologie Brașov (Secția Psihiatrie II și III) și au donat  materiale consumabile (specifice) necesare pentru bolnavii internați: scutece pentru adulți, obiecte de igienă, aleze, cămăși, pijamale și încălțăminte. Alături de voluntari a fost și părintele Viorel Damian, preotul spitalului.

„Ne bucurăm din tot sufletul pentru această împreună lucrare. Mare este Dumnezeu mai ales atunci când oamenii se unesc pentru a-i ajuta pe semenii lor împlinind astfel cuvântul Evangheliei «aşa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, zice Domnul, că văzând ei faptele voastre cele bune, să proslăvească pe Tatăl vostru, care este în cer» (Mat. 5, 16). A fost o activitate cu totul specială pentru că s-a adresat unei categorii de persoane care implică o grijă deosebită din partea semenilor. Cu ajutorul bunului Dumnezeu încercăm ca în viitor să organizăm mai des această activitate în paralel cu cea pe care o desfășurăm deja de două ori pe săptamană cu Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Brașov (Secția de Ingrijiri Paliative)”, ne-a spus pr. Ciprian Nistor.

 Atelier de radiolocație

Sâmbătă, 12 ianuarie, la Centrul Cultural Sfântul Ierarh Luca al Crimeei și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna s-a desfășurat a doua Ediție de Iarnă a „Atelierului de Radiolocație” dedicat tinerilor și copiilor; un prilej foarte bun de a ne bucura unii de ceilalți, de zăpada căzută în luna lui Gerar și de clătite și ceai cald la întoarcerea de pe traseu.

Autor: prof. Simona Nistor