Noi activități filantropice ale Asociației „Sfântul Luca al Crimeii” din Brașov

450

Luna iunie a fost dedicată de membrii Asociației „Sfântul Ierarh Luca al Crimeei” din Brașov, dăruirii și îmbrățișării celor  mai încercați decât noi, copiii speciali și bolnavii internați în unitățile de îngrijire medicală brașovene. Au fost oferite daruri menite să le facă viața mai ușoară acestor oameni aflați în dificultate.

Începutul lunii iunie a debutat cu o activitate care se derulează pentru al doilea an consecutiv, și este numită „Pachete cu bucurie pentru copiii de la Centrul de Educație Incluzivă Brașov”. Astfel, în ziua premergătoare datei de 1 iunie, părintele Ciprian Nistor, împreună cu mai mulți voluntari ai Asociației, au împărțit cadouri pentru elevii din clasa I ai centrului amintit. Pachetele au constat în accesorii de îmbrăcăminte, produse de igienă, încălțăminte, rechizite, jucării și dulciuri. Bucuria a fost deplină, întrucât în mijlocul voluntarilor s-au aflat cadrele didactice și directorul instituției de învățământ, dl. Gabor Orban.

„Este de menționat faptul că, încă de la început, am găsit disponibilitate și o atmosferă familială în fiecare interacțiune avută cu reprezentanții Centrului Școlar de Educație Incluzivă Brașov. Periplul acestei activități a continuat la Pavilionul de Copiii al Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov, unde au fost împărțite pachete constând în alimente și dulciuri copiilor internați. Cu această ocazie am încercat să îi ajutăm cu suplimentarea hranei și diversificarea porțiilor destinate copiilor, prin crearea unei rezerve de alimente potrivită pentru o perioadă de timp mai îndelungată, constând în iaurt, compot, fructe, biscuiți și alte produse. Ca de fiecare dată membrii Asociației au fost primiți cu dragoste de către personalul medical al Pavilionului, alături de d-na dr. Monica Lascu”, ne-a spus părintele Ciprian Nistor.

 Alimente și haine pentru bolnavi

Pentru ca toată luna iunie să fie sub semnul dărurii și așezării în slujba fraților, aflați în neputință, membrii Asociației au dăruit pachete cu alimente și accesorii de îmbrăcăminte bolnavilor internați la Compartimentul de Îngrijiri Paliative a Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov și celor de la Secția de Psihiatrie Cronici – Vulcan (Colonia 1 Mai) a Spitalului Clinic de Neurologie și Psihiatrie Brașov. Bucuria împreună lucrării a fost deplină întrucât în mijlocul voluntarilor s-au aflat și cei doi preoți ai spitalelor menționate: pr. asist. Bogdan Brânzea de la Pneumoftiziologie și pr. Constantin Mihai de la Parohia Colonia 1 Mai care se dăruiește cu timp sau fără timp și slujirii jertfelnice  a bolnavilor de la sectia de Psihiatrie.

În ultimele zile ale lunii s-au reluat vizitele obișnuite din cadrul Proiectului „Aproape de aproapele meu”, desfășurat în cadrul Spitalului de Pneumoftiziologie Brașov, însă de această dată a fost dăruit celor internați un mic balsam pentru suflet: Balada Sfinților Brâncoveni și cântece patriotice, spre cinstirea tuturor Sfinților Români, au răsunat cu emoție din glasurile voluntarilor Asociației.

„Mulțumim Bunului Dumnezeu și Sfinților noștri mijlocitori, Sfântul Ierarh Luca al Crimeei și Sfântul Ierarh Andrei Șaguna că am putut împlini toate după voia lui Dumnezeu. Mulțumim din suflet tuturor celor care ne-au ajutat cu partea de voluntariat, dar și celor care ne-au sprijinit cu pachete și haine. Nu este ușor să găsim tot timpul resurse, atât materiale cât și umane, însă atunci când este nevoie le aflăm și împreună suntem alături de frații noștri aflați în suferință. Este foarte important să conștientizăm faptul că până la partea financiară, actul de voluntariat constă de fapt în scânteia de lumină pe care o pot  transmite/acorda fratelui meu aflat în nevoie sau altfel spus în «jertfelnicia timpului meu», tot mai scump și prețios în zilele noastre, pe care îl pun în slujba lui”, ne-a mai spus pr. Ciprian Nistor.

Autor: prof. Simona Nistor