Noi sesiuni de formare pentru voluntarii ITO 2018

667

În spiritul valorilor care ilustrează chiar tema Întâlnirii Tinerilor Ortodocși 2018 (credința, unitatea și neamul), voluntarii din cadrul departamentelor cazare și masă s-au reunit miercuri, 29 august, la Facultatea de Teologie ,,Andrei Șaguna” pentru a se asigura că mult așteptatul eveniment se va desfășura conform planurilor organizatorilor. Idealul comun la care aspiră  toți cei care se implică în pregătirea evenimentului este de a umple inimile participanților cu bucuria tinereții care înseamnă iubire, lumină și o nesfârșită poftă de viață.

O bună organizare este indispensabilă, asfel încât voluntarilor li s-a comunicat faptul că invitații vor fi repartizați în 10 cămine (Căminele 1 și 2 de pe strada Victoriei, Căminele 4 și 5 din cartierul Vasile Aaron, Căminul Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară Terezianum, Căminul Facultății de Teologie ,,Andrei Șaguna”, Căminul Colegiului Naţional Pedagogic „Carol I”, precum și trei cămine din cadrul Unităților Militare). Accentul s-a pus asupra seriozității și responsabilității de care trebuie să dea dovadă tinerii ce participă la acest act benevol izvorât din dorința de a dărui – voluntariatul – fără a uita, desigur, să savureze roadele unei munci îndelungate, roade ce vor fi culese de pe chipurile participanților mulțumiți de întâlnirea ce se va desfășura în 6-9 septembrie.

În aceeași zi, echipa de organizare ITO 2018, împreună cu o parte din voluntari au participat la o sesiune de informare privind ultimele detalii referitoare la momentul deschiderii evenimentului și a altor activități publice. Sesiunea a avut loc în Piața Mare din Sibiu, locul unde va avea loc joi, 6 septembrie, deschiderea oficială a ITO 2018, începând cu ora ora 18.00, precum și alte momente importante din program.

Joi, 30 august, a fost rândul voluntarilor responsabili de grupurile participante din eparhii și din străinătate să se întâlnească în Aula „Mitropolit Ioan Mețianu” a Facultății de Teologie Ortodoxă din Sibiu pentru a discuta aspecte organizatorice și alte detalii privind misiunea lor în cadrul manifestărilor.

Autor: Oana Cicur

Foto: Ștefan Mărculeț/Gabi Gheonea