Noii preoți de la Satulung-Săcele, județul Brașov, au fost instalați în parohii

1646

În ziua Bunei Vestiri,biserica din Satulung-Săcele, județul Brașov, a fost neîncăpătoare la slujba Vecerniei. Credincioșii au venit la ceas de seară pentru a-i întâmpina pe noii preoți-parohi care au fost numiți cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului. Din soborul preoților slujitori au făcut parte protopopul de Săcele, părintele Sorin Șerban, protopopul de Brașov, părintele Gheorghe-Dănuț Benga, protopopul de Rupea, părintele Mircea Comșa, alături de alți preoți veniți din cele trei protopopiate pentru a fi alături de comunitatea credincioșilor din Satulung la acest ceas aniversar.

În cuvântul său, protopopul de Săcele, pr. dr. Sorin Șerban, le-a mulțumit celor doi preoți, Ioan Cornea și Mircea Leb,  care au slujit peste trei decenii la Biserica din Satulung cu hramul „Adormirea Maicii Domnului”, subliniind bogata activitate pastoral-misionară desfășurată în mijlocul săcelenilor. Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și cheia bisericii au fost oferite noilor preoți parohi Alexandru-Ioan Petrica, Antonio-Cristian Aroneasa și Alexandru Morogan, încredințându-li-se păstorirea credincioșilor prin întreita lucrare a preoției: învățătorească, sfințitoare și conducătoare.

La încheierea cuvântului de învățătură adresat celor prezenți, părintele protopop Sorin Șerban i-a îndemnat pe noii parohi să slujească cu râvnă în mijlocul oamenilor, pentru a-i conduce așa cum se cuvine pe calea mântuirii.

La slujbă și la ceremonia de instalare au fost prezente și oficialități, respectiv primarul municipiului Săcele, dl. Virgil Popa, primarul comunei Comăna, dl. Grusea Viorel și primarul comunei Augustin, dl. Grozea Marian.

La final cei trei preoți i-au miruit pe credincioși.

Autor: Ramona Aroneasa