Nou preot al Parohiei Ticușu Nou, județul Brașov, a fost instalat

3637

Noul preot al Parohiei Ticușu Nou, Protopopiatul Rupea, județul Brașov a fost instalat marți, 14 noiembrie. Preotul Claudiu-Vasile Streulea a fost ales să conducă parohia menționată după plecarea preotului  Gheorghe Oprea, care a păstorit aici timp de 18 ani.

Biserica „Sfânta Parascheva” din Ticușu Nou a devenit neîncăpătoare pentru numărul mare de credincioși care au sosit din părțile locului, dar și credincioși din orașul Rupea, pentru a-l întâmpina pe noul paroh. Nelipsite au fost şi autorităţile locale, primarul comunei Comăna de Jos, domnul Viorel Grusea, domnul Flavius Dumitrescu – consilier județean, viceprimarul orașului Rupea, d-na Maria Codruța Moise.

Sfântul Maslu a fost oficiat de protopopul de Rupea, Alexandru Petrica, împreună cu 12 preoți: pr. paroh Claudiu Streulea, pr. Dorin Streulea – Parohia Rupea 1, pr. Pavel Oltean, bunicul pr. paroh Claudiu, pr. Ioan Piticaș-pensionar, pr. Octavian Roșală – Parohia Crihalma, pr. Cristian Măntărău – Parohia Ungra, pr. Laurențiu Gârneață –Parohia Dacia, pr. Ciprian Bolocan – Parohia TicușuVechi, pr. Florin Maredavid  -Parohia Mateiaș, pr. Mihai Sergiu Terzea – Parohia Comana de Sus și pr. Gheorghe Varga – Parohia Cața.

După oficierea Tainei Sfântului Maslu, pr. Gheorghe Varga a rostit o cuvântare prin care a subliniat măreția slujirii în iubire a preotului, precum și necesitatea absolută de a se îmbrăca cu toate armele lui Dumnezeu ca să poată să stea împotriva uneltirilor diavolului și a dobândi modul de gândire al luiHristos.

„Într-o lume destinată pe de-o parte a fi împreună cu Hristos, iar pe de altă parte o lume a orgoliilor și ambițiilor nemăsurate atât de dăunătoare pentru viața proprie și a celor din jur, într-o astfel de lume este chemat preotul să viețuiască și să slujească, să lupte, să cadă și să se ridice, să-L mărturisească pe Hristos, «Calea, Adevărul și Viața» și astfel să-și câștige mântuirea alături de enoriașii tăi (…) Rugăm pe bunul Dumnezeu să-i dăruiască puterea de a sluji cu timp și fără de timp și nu de a stăpâni pe ceilalți, ferindu-l de păcatul mândriei, de pretenția de superioritate în raport cu alții. Am nădejdea că părintele Claudiu Streulea va dărui necontenit sufletelor dumneavoastră hrană din Trupul și Sângele lui Hristos, dragoste din dragostea lui Hristos, lumină din lumina copleșitoare a lui Hristos, bucurie din bucuria fără margini a lui Hristos, blândețe din blândețea dumnezeiască a lui Hristos, iertare din iertarea autentică  a lui Hristos.

Îl rugăm pe Dumnezeu să-l întărească pe pr. paroh Claudiu Streulea spre slujire, spre înțelepciune, fiind cât mai aproape de ceea ce Hristos așteaptă de la el”, a spus pr. Varga.

În cuvântul de învățătură prin care părintele protopop Alexandru Petrica a continuat,  a subliniat importanța comunicării, comuniunii și cuminecării. Cu acest prilej, părintele protopop a înmânat noului preot Sfânta Evanghelie, Sfânta Cruce și o cheie simbolică, ca semne ale întreitei misiuni a preotului: vestirea Cuvântului, săvârșirea Tainelor lui Hristos cu jertfelnicie și îndrumarea credincioșilor către Împărăția lui Dumnezeu.