Noul paroh de la Cisnădioara, județul Sibiu, a fost instalat

2144

În Duminica a 17-a după Rusalii, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, l-a instalat pe noul preot al Parohiei Cisnădioara, Protopopiatul Sibiu, părintele Radu Tănase. Ceremonia a avut loc după o slujbă de mulțumire oficiată în biserica parohială împreună cu un sobor de preoți din care au făcut parte protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, fostul paroh de la Cisnădioara, Radu Gârbacea și numeroși slujitori ai sfintelor altare din Sibiu și împrejurimi.

IPS Mitropolit Laurențiu a explicat credincioșilor rânduiala instalării unui preot, simbolistica înmânării Evangheliei, a Sfintei Cruci și a unei chei, mărturii ale întreitei slujiri a preotului în comunitate, chemat să fie învățător, slujitor al sfintelor taine și păstor al credincioșilor încredințați spre Împărăția Cerurilor.

„Lucrarea pastorală le cuprinde pe toate, adică preotul trebuie să facă tot ceea ce este necesar ca fiecare credincios să se adape din darurile care nu vin de la noi, ci de la Dumnezeu și sunt pregătite pentru noi. Preotul lucrează și acomodează darul lui Dumnezeu după ființa fiecăruia și de aceea trebuie să lucreze cu fiecare credincios în parte”, a spus ierarhul.

A urmat cuvântul de rămas-bun al fostului paroh Radu Gârbacea, actualmente preot în cartierul sibian Turnișor.

„Am lucrat împreună și mi-aduc aminte de multe clipe în care am pus cu toții osul la treabă, am uitat de demnități, de funcții și ne-am făcut unii asemenea celorlalți. Am învățat să dăruim de la noi, să nu mai așteptăm să dăruiască ceilalți și noi doar să spunem, ci noi înșine să ne facem exemple de dăruire”, a spus părintele Radu Gârbacea.

Ceremonia s-a încheiat cu un cuvânt al noului paroh, prin care a făgăduit înaintea credincioșilor că le va fi slujitor și rugător înaintea lui Dumnezeu și că va continua lucrările la biserica parohială, pentru a finaliza pictura interioară și a pregăti locașul de cult pentru târnosire.

„Vreau să vă încredințez de toată dragostea pe care o am și că vă voi purta mereu în rugăciune, pentru că aceasta este prima menirea a slujirii unui preot. Cu cât ne vom purta mai mult sarcinile unii altora, cu atât lucrările noastre din comunitate vor fi duse la bun sfârșit”, a spus pr. Radu Tănase.