Noul paroh de la Movile a fost instalat

1063

În a patra duminică a Postului Mare, noul paroh de la Movile, Protopopiatul Agnita, județul Sibiu, a fost instalat în parohe. Ceremonia de instalare a preotului Florin Zamfir a avut loc după slujba Sfântului Maslu, oficiată de un sobor de preoți condus de protopopul de Agnita. Mihai Naicu. Din sobor au făcut parte pr.. secretar Marius Rebegel, pr. Nicolae Mărginean de la Parohia Agnita III, pr. Ion Popescu de la Parohia Noiștat, pr. Toma Sebastian de la Parohia Ucea de jos, fost preot paroh la Movile, pr. Florin Țânț de la Parohia Brădeni, pr. Teofil Gârbacea de la Parohia Iacobeni, pr. Cosmin Dănilă de la Parohia Retiș, pr. Cristi Sas de la Parohia Merghindeal, pr. Nicolae Godan, fost paroh la Dealu Frumos, pr. Florin Zamfir și pr. Paul Vecerzan de la Parohia Ighișul Vechi.

Au participat mulți credincioși ai parohiei  gazdă cât și din împrejurimi, oficialități locale precum primarul comunei Iacobeni, Ioan Cori și directorul Liceului Tehnologic din Iacobeni, prof. Vasile Zămăcău.

În cuvântul de învățătură al părintelui protopop s-au desprins învățături despre post, rugăciune și dragoste, iar în încheiere noul preot a fost încurajat în misiunea care i-a fost încredințată, aceea de a păstori cu timp și fără timp credincioșii încredințați.

Autor: pr.Ion Popescu