Noul paroh de la Şirnea a fost instalat

1401

Tânărul teolog Ionel Eduard Scorţea a fost numit de Înaltpreasfinţitul Părinte Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, să păstorească  Parohia Şirnea din Protopopiatul Bran-Zărneşti, judeţul Braşov, începând cu 1 aprilie 2016.  Părintele Scorţea este născut în ţinutul branului, în satul Şimon, într-o familie ortodoxă, evlavioasă şi apropiată de Biserică. A urmat cursurile şcolii gimnaziale în satu natal, cursurile Seminarului Teologic din Făgăraş, cursurile Facultăţii de Teologie din Sibiu, obţinând licenţa în Teologie în anul 2012 şi cursurile masterale pe care le-a absolvit în anul 2014.

În 17 aprilie, în duminica a 5-a din Sfântul Post al Paştelui, părintele Scorţea Ionel Eduard, a fost instalat în parohie, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Laurenţiu.

Ne rugăm Bunului Dumnezeu să binecuvânteze pastoraţia tânărului preot de la care aşteptăm o lucrare pastoral-misionară, liturgică şi administrativă, rodnică şi îndelungată- în folosul mântuirii vrednicilor credincioşi ai parohiei Şirnea.

 

Autor: protopop Gheorghe Colţea