Noul preot al Parohiei Făgăraș 1 a fost instalat de IPS Laurențiu

2674

În a patra duminică a Postului Nașterii Domnului, Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului l-a instalat pe noul preot al Parohiei Făgăraș 1, părintele Ion Tărcuță, protopop de Făgăraș 2. Ceremonia de instalare a avut loc în Biserica „Sfânta Treime”, unde au fost prezenți protopopul de Făgăraș 1, Marius Corlean, celălalt paroh al bisericii, părintele Marcel Greavu, numeroși slujitori ai sfintelor altare din oraș, precum și credincioși din comunitățile făgărășene.

După slujba de Te Deum, ierarhul i-a înmânat noului paroh Evanghelia, Crucea și cheia, iar mai apoi l-a încurajat să continue lucrarea misionară în noua parohie și să fie mereu în slujba lui Dumnezeu și a credincioșilor, așa cum a fost în Parohia Ucea de Jos.

„I-am mulțumit lui Dumnezeu pentru toate darurile revărsate asupra preoților de aici și asupra credincioșilor. Dacă suntem mulțumitori, îi facem lui Dumnezeu o bucurie. Dacă nu Îi mulțumim, pierdem binecuvântare Sa, pentru că El nu ne mântuiește cu forța”, a spus ierarhul.

Fostul paroh, Nicolae Lie și-a luat rămas-bun de la credincioșii pe care i-a păstorit mai bine de cinci ani și i-a urat noului paroh păstorire îndelungată și rodnică. Părintele Tărcuță i-a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată, preoților, familiei și credincioșilor pentru sprijinul acordat și a prezentat câteva dintre proiectele sale în noua parohie.

„Suntem chemați și vă rog să ne sprijiniți să facem simțită prezența lui Dumnezeu și în afara bisericii prin activități culturale pentru tineri și copii, pentru că este atâta nevoie să-i ținem aproape de Dumnezeu, prin activități catehetice pentru copii și adulți, precum și prin lucrări social-filantropice”, a spus părintele Tărcuță.