Noul preot al Parohiei Sibiu-Sfinții Arhangeli I a fost instalat

3494

Înaltpreasfințitul  Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, l-a instalat sâmbătă 20 mai, pe noul preot al Parohiei Sfinții Arhangheli I din Sibiu, părintele Emanuel Tăvală, consilierul cultural al Arhiepiscopiei Sibiului.

Ceremonia a avut loc în Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sibiu, după oficierea unei slujbe de mulțumire, în prezența numeroșilor credincioși, dar și a unui sobor de preoți din care au făcut parte pr. acad. prof. dr. Mircea Păcurariu, decanul Facultății de Teologie Ortodoxă „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu, pr. prof. univ. dr. Nicolae Chifăr, vicarul eparhial al Arhiepiscopiei Sibiului, pr. Ilarie Benchea, consilieri eparhiali, protopopul de Sibiu, Ioan Coșa, slujitorii bisericii și alți preoți din eparhie.

Ierarhul i-a oferit fostului paroh, părintele Gheorghe Șebu, ieșit la pensie, un act de cinstire pentru slujirea preoțească și activitatea misionară și social-filantropică, iar pe noul paroh l-a îndemnat să continue lucrarea duhovnicească și pastorală în această comunitate și să sprijine activitățile Centrului de zi pentru copii care funcționează lângă biserica parohială.

„Să te ajute Bunul Dumnezeu să împlinești toate lucrările preoției, așa cum le-ai văzut dintotdeauna, într-un mod ideal, teoretic. Este o deosebire între teorie și practică, dar dacă teoria este bine stabilită, iar țelul și idealul sunt bine conturate, vei ajunge să împlinești multe din lucrurile pe care chiar de la început le-ai crezut fantastice. Nu le vei împlini tu, ci Hristos, dacă își dorești, dacă ceri și mai ales îi iubești pe toți credincioșii, așa cum El ne-a iubit pe noi. Cu brațele deschise primește-i pe credincioși, binecuvântează-i, ajută-i și călăuzește-i pe calea mântuirii”, a spus ierarhul.

Pastorație și grijă față de credincioși

În cuvântul de mulțumire, pr. Gheorghe Șebu a amintit cele mai importante realizări din anii de slujire preoțească, exprimându-și recunoștința față de IPS Mitropolit Laurențiu, față de familia care i-a fost alături și față de credincioși.

După momentul instalării ca paroh, prin înmânarea Evangheliei, Sfintei Cruci și a unei chei, reprezentând cele trei demnități ale slujirii preoțești, noul paroh Emanuel Tăvală i-a mulțumit ierarhului pentru încrederea acordată și a făgăduit că va trudi împreună cu familia la continuarea slujirii pastoral-misionare și social-filantropice într-una dintre bisericile reprezentative pentru Sibiu, ridicată în vremea regimului comunist.

„Toată viața noastră este un șir de noi începuturi. Pentru mine și familia mea este un nou început, venim aici să ne primiți în comunitatea dumneavoastră, să ne asumați și împreună să lucrăm spre slava Bisericii lui Hristos și pentru mântuirea noastră”, a spus pr. Emanuel Tăvală.

La finalul ceremoniei, pr. conf. univ. dr. Mircea Ielciu, paroh la Biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” a transmis urările de bun-venit noului paroh, iar părintele Mircea Păcurariu, mentorul academic al părintelui Emanuel Tăvală, l-a felicitat și i-a îndemnat pe credincioși să-l primească în comunitate cu multă încredere și bunăvoință.