O nouă campanie filantropică la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov

1611

Comunitatea parohială de la Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din Brașov-Bartolomeu a oferit recent daruri persoanelor cu dizabilități din Protopopiatul Brașov și familiilor defavorizate social din parohia menționată, precum și din localitățile Holbav și Colonia 1 Mai, județul Brașov.

Campania de ajutorare a venit ca o continuare a activităților filantropice desfășurate anul trecut în preajma sărbătorii Sfântului Nicolae în parteneriat cu enoriași ai comunității de la Biserica „Sfânta Treime” din Brașov-Tocile. Dacă anul trecut peste 350 de copii din Valea Screzii și Valea Plopului au primit daruri din partea oamenilor cu suflet nobil, enoriași ai bisericilor menționate și studenți mediciniști din oraș, de această dată au fost oferite jucării, îmbrăcăminte, aparate electronice și multe alte daruri persoanelor cu nevoi din Brașov și localități apropiate.

„Așa cum ne-am propus de anul trecut am reușit acum, împreună cu Radu, un prieten și un om cu totul deosebit din Anglia, ghidați de cuvintele Înaltpreasfințitului Părinte Mitropolit Laurențiu care ne spune că «suntem în corabia mântuirii, în Biserica lui Hristos și trebuie să înmulțim păzirea poruncilor cu faptele de milostenie» , am reușit să strângem daruri pentru a bucura și alte suflete și sper că ne-am atins scopul și am făcut o dublă bucurie așa cum spunea foarte frumos tot Înaltpreasfințitul Părinte Laurențiu într-o cuvântare a Sa: «Dacă printr-o faptă de binefacere am făcut bucurie unor semeni de-ai noștri atunci și lui Dumnezeu i-am făcut o mare bucurie”, ne-a spus pr. Daniel-Ilie Colceriu.

Filantropie și credință

În cadrul campaniei, un scaun cu rotile, un înainte-mergător și scaune pentru persoanele cu dizabilități, au fost donate Protopopiatului Brașov de unde oamenii cu astfel de nevoi să se poată folosi de ele. Numeroși copii proveniți din familii fără posibilități financiare din cadrul Parohiei Brașovul Vechi-III, Biserica „Sfinții Trei Ierarhi” din cartierul Bartolomeu, au primit jucării, haine și alte daruri. Jucării au fost donate și Grădiniței nr. 5 de lângă biserica amintită.

„În strânsă colaborare cu protopopul Brașovului, părintele Dănuț Gheorghe Benga și cu Fundația «Bucuria Darului» am reușit să ne mobilizăm și să ajungem la familiile nevoiașe din Holbav și Colonia 1 Mai pentru a împărți și aici daruri precum un computer, DVD-uri, combină muzicală, bicicletă, aparat foto, radiatoare, purificatoare de aer, PSPlayer, haine, jucării și multe alimente. Îi mulțumim Bunului Dumnezeu că ne-a ajutat să ducem la bun sfârșit și această activitate socială! Mulțumiri Sânzianei și lui Florin de la Fundația «Bucuria Darului» oameni de nădejde care fac o treabă excelentă în fiecare zi! Mulțumesc și lui Claudiu Zgâmbău, cântărețul bisericii din Bartolomeu care a asigurat o parte din transport”, ne-a mai spus părintele Daniel-Ilie Colceriu.