O nouă campanie la Sibiu: „Tineri informați”

686

 

Arhiepiscopia Sibiului și Inspectoratul Județean de Poliție au demarat o nouă campanie de informare și de prevenire în instituții școlare din Sibiu. Prima instituție care a beneficiat de o sesiune de informare a fost Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din oraș.

Partenerii și-au propus prin această campanie intitulată sugestiv „Tineri informați” să sprijine instituțiile de învățământ școlar și nu numai în eforturile lor de a preveni și combate violența în rândul  tinerilor și de a-i responsabiliza în traficul rutier, indiferent dacă sunt pietoni sau șoferi. Campania a început miercuri, 15 februarie, la Colegiul Tehnic de Industrie Alimentară „Terezianum” din Sibiu, unde 50 de elevi din două clase ale instituției au primit informații despre efectele negative ale violenței și ale nerespectării regulilor de circulație, dar și despre activitățile extrașcolare prin care pot să prevină actele de violență.

Tinerii au avut posibilitatea să asculte prezentarea agentului șef-adjunct din cadrul Serviciului Rutier al Inspectoratului Județean de Poliție Sibiu, Ionuț Natea, precum și prezentarea insepctorului social din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, Marius Talmațchi. Nu în ultimul rând, preotul Darius Todor de la capela Spitalului de Psihiatrie din Sibiu le-a vorbit tinerilor despre respectarea poruncilor  divine și virtuțile pe care tinerii trebuie să le cultive. Din rândul corpului profesoral a fost prezentă la activitate profesoara Cornelia Popa.

„Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părintelui Mitropolit Laurențiu am derulat astăzi prima activitate de prevenire, sensibilizare și informare din cadrul Campaniei «Tineri informați». Noi ne-am bucurat de prezența a 50 de copii care au fost foarte atenți și pe care i-am răsplătit la final cu dulciuri și iconițe din partea noastră. Rostul acestor tipuri de activități nu este numai de a prezenta efectele negative ale violenței în rândul tinerilor, ci și de a pune în fața lor metode alternative pentru astfel de atitudini antisociale”, ne-a spus inspectorul social Marius Talmațchi.

500 de tineri în program

Campania începută la Sibiu se va desfășura până în luna deembrie 2017 și are ca scop principal informarea, prevenirea, sensibilizarea și educarea tinerilor din Sibiu în privința legislației rutiere, a victimizării minorilor, a  violenței în școală și a combaterii evenimentelor anti-sociale.  Sunt vizați 500 de elevi și studenți din oraș.

„În cadrul programului partenerial realizat cu Arhiepiscopia Sibiului și Inspectoratul Școlar General am desfășurat prima activitate de prevenire a evenimentelor rutiere, activitate prin care ne dorim să-i responsabilizăm pe cei mai tineri participanți la traficul rutier, oferindu-le informații pe care sperăm să le folosească atunci când se află în trafic”, ne-a spus agentul șef-adjunct Ionuț Natea.