„O zi în Muzeul ASTRA”, cel mai nou proiect al Arhiepiscopiei Sibiului dedicat tinerilor

1620

 

Peste 40 de elevi din Sibiu, Miercurea Sibiului şi Râu Sadului au participat duminică, 13 martie, la o întâlnire organizată de Arhiepiscopia Sibiului, prin Departamentul de Tineret şi de Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din Sibiu. Întâlnirea tinerilor a avut loc în Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului şi a fost numită de organizatori “O zi în Muzeul ASTRA”. Elevii participanţi sunt din grupul de tineri de la Biserica “Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” din cartierul Ştrand, de la Şcoala Generală nr. 1 din Sibiu, precum şi de la şcolile din Miercurea Sibiului şi Râu Sadului.

“În cadrul întâlnirii am avut parte de momente pline de bucurie, momente artistice, jocuri, un tur ghidat al muzeului, o dezbatere pe o temă biblică şi plimbări în acest loc minunat. Mulțumim celor care au contribuit la reuşita întâlnirii noastre cu tinerii în Muzeul din Dumbrava Sibiului şi îi amintesc aici pe Mirona-Ioana Tatu, prof. Ana-Maria Rotaru, diac. Marius Tofan, prof. Ionut Cojanu, Alexandra Maria Tănase şi părintele Claudiu-Rareş Sbera. Mulţumim şi conducerii muzeului pentru găzduire”, ne-a spus inspectorul de tineret din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, diac. Alexandru Ioniţă.

Copiii au fost însoţiţi de preoţii parohi sau de profesorii de Religie şi au participat la Sfânta Liturghie oficiată la biserica din lemn din cadrul muzeului, primind şi masa de prânz din partea organizatorilor.

 

Autor: Ştefan Mărculeţ