Oaspeți din Grecia la Catedrala mitropolitană din Sibiu

2012

Înaltpreasfinţitul Părinte Gabriel, Mitropolit de Nea Ionia şi Filadelfia a vizitat luni, 24 octombrie, Catedrala mitropolitană din Sibiu. Ierarhul a fost însoțit de membrii delegației din Grecia care a adus moaștele Sfântului Mucenic și Arhidiacon Ștefan la Patriarhia Română. Oaspeții au fost întâmpinați la Catedrala mitropolitană de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, împreună cu eclesiarhul locașului de cult, arhimandritul Macarie Țuțul și alți slujitori. Membrii delegației s-au închinat la moaștele Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, aflate în Catedrala din Sibiu.

IPS Mitropolit Laurențiu le-a prezentat oaspeților un  istoric al Catedralei, iar mai apoi i-a invitat la reședința mitropolitană.  Aici, oaspeții au avut posibilitatea să vadă veșmântul Sfântului Ierarh Andrei Șaguna, Mitropolitul Transilvaniei, tablouri ale Mitropoliților și ierarhilor din Transilvania și alte obiecte de patrimoniu.

În aceeași zi, delegația din Grecia a vizitat Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, județul Brașov, unde au fost primiți de Preasfințitul Ilarion, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.  Cu ocazia vizitei la mănăstire, Mitropolit de Nea Ionia şi Filadelfia a dăruit mănăstirii o icoană a Maicii Domnului.

La rândul său, Preasfințitul  Părinte Ilarion Făgărășanul a făcut o trecere în revistă a istorie locașului de cult.