Oaspeți la biserica Azilului din Sibiu

1109

În cadrul proiectului de mobilitate profesională finanțat prin progamul ERASMUS+,  coordonat de profesor Beza Minodora, un grup de elevi de la Colegiul Agricol „Daniil Popovici Barcianu” din Sibiu, coordonat de profesorul de religie Toader Ioan Daniel, a vizitat, joi, 15 iunie, Unitatea de Asistență Medico-Socială Sibiu – Azilul de Bătrâni. Elevii au fost însoțiți de un grup format din treisprezece eleve de la profilul Service à la personne însoțiți de profesorii Marie Gwenaëlle Bobon și Béatrice Sachet – Partener Lycée les Vergers din Dol-de-Bretagne, Franța.

Grupul de voluntari din cadrul liceului agricol sibian a oferit, sub coordonarea d-nei profesor Marcu Ana-Maria, pachete  cu produse alimentare celor nouăzeci de vârstnici, sub egida proiectului Viața la pozitiv.

Vizita a făcut parte din proiectul „Viața la pozitiv – Fii voluntar” derulat în cadrul parteneriatului cu Parohia Cetate III-Sibiu, păstorită de preotul paroh Florin-Marius Ucă.

Piesă de teatru

Scopul proiectului de mobilitate a fost descoperirea specificului organizațional al azilelor și grădinițelor din România, precum și integrarea în familiile gazdă prin intermediul unor activități comune profesorilor și elevilor de la Colegiul Agricol „D.P.Barcianu” din Sibiu.

Elevii și profesorii francezi au apreciat condițiile oferite de azil persoanelor vârsnice, sprijinul material și spiritual pe care biserica îl oferă acestora și atmosfera caldă din interiorul instituției.

La finalul vizitei, elevi ai Colegiului Agricol D.P.Barcianu, pregătiți de profesorul de religie Daniel Toader, au interpretat piesa de teatru „Nebunul”, după cartea omonimă a ierom.Savatie Baștovoi, impresionând atât publicul francez, cât și beneficiarii azilului prin originalitatea jocului de scenă și volumul de muncă depus de elevi și profesorul coordonator.

În cadrul proiectului traducerea a fost asigurată de profesorul de limba franceză Ioana Mihuleț.

La finalul întâlnirii, domnul Emil Hurezeanu, Ambasadorul României în Germania și domnul Ioan Holender, fost director al Operei de Stat din Viena, au vizitat biserica sibiană și au a realizat un scurt metraj despre acest secular locaș  de cult.