Olimpiadă de Religie în județul Sibiu

549

Elevii din județul Sibiu au avut posibilitatea să participe la etapa județeană a Olimpiadei de Religie, competiție organizată sâmbătă, 23 martie, la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu. Participanții au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Anul acesta au participat la faza județeană a concursului peste 120 de elevi de la școlile și liceele din județul Sibiu. Elevii au avut posibilitatea să-și demonstreze creativitatea, să-și pună în valoare cunoștințele de la această disciplină și să-și arate dragostea lor față de Biserica străbună și tradițiile sfinte.

Ca în fiecare an, la începutul concursului, elevii au primit vizita IPS Mitropolit Laurențiu care i-a binecuvântat, le-a mulțumit pentru atașamentul lor față de această disciplină deosebită și le-a urat succes pe mai departe.

„Am trăit din nou bucuria de a fi alături de elevii participanți la faza județeană a Olimpiadei de Religie. Am fost în fiecare sală unde sunt copiii noștri olimpici, din care se vor alege cei care vor merge la faza națională. Olimpiada este o mare bucurie pentru Biserică, pentru că bucuria aceasta ne-o aduc copiii nevinovați, copiii curați, copiii dornici de a-L cunoaște mai bine pe Dumnezeu și de a fi activi la orele de Religie. Olimpiada este și un examen vocațional pentru ei, un examen care l-au dat în concurența aceasta olimpică datorită dorinței lor curate și apropierii lor de valorile spirituale ale credinței noastre. Nu în ultimul rând, olimpiada este un examen vocațional pe care l-au dat profesorii noștri de Religie, pentru că ei i-au îndrumat pe copii să ajungă la aceste performanțe.  Din școli s-au ales cei mai buni, acum dau toți acest text al vocației spirituale și din ei se vor alege cei care ne vor reprezenta la faza națională”, ne-a spus ierarhul.

Olimpici și în clasele a V-a și a VI-a

Alături de Părintele Mitropolit s-au aflat doamna director Marineta Popa din cadrul Ministerului Educației Naționale, inspectorul școlar județean, prof. Emilian Marius Novac, inspectorul școlar județean pentru disciplina Religie, prof. Gabriela Frățilă, directorul Școlii Gimnaziale „Nicolae Iorga”, prof. Ioan Moșneag și alte cadre didactice.

„Olimpiada de Religie din anul acesta are un element de noutate. Și elevii din clasele a V-a și a VI-a pot participa la concurs și cel mai important lucru este că acești copii au achiziții informaționale noi și le pot valorifica. Elevii care participă în clasa a V-a și au doar o experiență personală nu și o notă care să îi califice între primii elevi pe județ pentru a merge la faza națională, pot să înlocuiască tristețea de moment cu avantajul de a participa anul următor la olimpiadă și de a valorifica informațiile pe care le-au achiziționat deja în anii de școală”, ne-a spus directoarea Marineta Popa.

Elevii participanți la această etapă a Olimpiadei de Religie au primit din partea ierarhului iconițe și dulciuri.