Olimpiadă județeană de Religie la Sibiu

1446

 

Peste 120 de elevi de la școlile și liceele din județul Sibiu au participat sâmbătă, 18 martie, la etapa județeană a Olimpiadei de Religie. Elevii și cadrele didactice au fost binecuvântați de Înaltpreasfințitul Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului.

Concursul a avut loc la Școala Gimnazială „Nicolae Iorga” din Sibiu, unde cei peste 120 de elevi au venit pentru a-și pune în valoare cunoștințele acumulate în timp la ora de religie și la activitățile extrașcolare prevăzute de această disciplină. Elevii au fost însoțiți de cadrele didactice care i-au îndrumat și pregătit pentru olimpiada județeană de religie și au avut posibilitatea să-și demonstreze pregătirea consistentă pentru participarea la acest concurs.

Elevii au primit binecuvântarea IPS Mitropolit Laurențiu înainte de începerea concursului. Părintele Mitropolit i-a felicitat pentru dragostea față de această disciplină și față de Biserica noastră.

„Am venit și anul acesta pentru a-i binecuvânta pe copiii care au intrat în competiție. Am văzut pe chipurile lor bucurie, curăție, sinceritate și dragoste față de Dumenzeu și toate acestea i-au adus la această competiție, ca să obțină ca binecuvântare rezultate remarcable. Meritul se datorează atât muncii lor, dar mai ales activității profesorilor de religie. În același timp i-am binecuvântat pe profesorii care au reușit să trimită mai mulți copii la această olimpiadă, elevi pe care i-au pregătit în cursul anului. I-am îndemnat pe copii să rămână mereu curați și sinceri, să se ferească de provocări exterioare care nu sunt spre folosul lor și să se folosească de toate cuceririle științei moderne spre folosul lor, spre bucuria părinților, a Bisericii și spre slava lui Dumnezeu” ne-a spus ierarhul.

IPS Mitropolit Laurențiu le-a oferit elevilor cărți de rugăciune, iconițe, calendare și dulciuri.

Interes față de ora de religie

Alături de IPS Mitropolit s-au aflat inspectorul școlar general al județului Sibiu, prof. Ștefan Firu, inspectorul de Religie, prof. Gabriela Frățilă, inspectorul pentru învățământ din cadrul Arhiepiscopiei Sibiului, dr. Sorin Joantă, precum și conducerea unității școlare. Cadrele didactice și oaspeții și-au exprimat mulțumirea față de interesul elevilor pentru această olimpiadă și pentru ora de religie.

„Mă bucur să văd că numărul celor care se prezintă la olimpiada de religie crește de la un an la altul. Este o onoare și o plăcere să-l avem între noi pe Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu și cred că pe copii i-a stimulat foarte mult prezența Înaltpreasfinției Sale. Aștept cu interes să vedem cât de bine s-au pregătit elevii și sperăm să avem cât mai mulți reprezentanți la faza națională a olimpiadei”, ne-a spus inspectorul școlar general Ștefan Firu.

Cei mai buni elevi de la fiecare clasă participantă la Olimpiada de Religie din județul Sibiu vor participa la etapa națională a concursului.