Pachete cu alimente oferite la Părău, județul Brașov

1508

Fundația „Bucuria Darului” din Brașov a încheiat pe 8 martie un contract de sponsorizare cu Parohia Părău, Protopopiatul Făgăraș I,  județul Brașov. Obiectul contractului l-a constituit oferirea de pachete cu alimente unor familii cu mulți copii din localitatea brașoveană. În urma unei anchete sociale bine argumentate, administrația parohială a identificat 20 de familii îndreptățite să primească produsele alimentare sponsorizate de fundație.

 Darurile au fost oferite în sfânta biserică tocmai pentru a sublinia grija părintească pe care întreg corpul eclezial o arată față de mădularele mai sesibile, mai vulnerabile. Merită evidențiat faptul că membrii acestei fundații sunt creștini practicanți, unii dintre ei cursanți ai Facultății de Teologie „Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu.

Beneficiarii s-au bucurat nespus de darurile primite care au fost consistente.  Alimente de bază precum: ulei, orez, mălai, făină, zahăr, paste de tomate, pateu vegetal, banane, portocale, mere, un produs de soia, pâine, s-au regăsit în fiecare pachet.

Preotul paroh i-a îndemnat pe copii și părinți să facă și ei fapte bune deoarece în perioada postului trebuie înmulţită deopotrivă rugăciunea şi fapta bună. Rugăciunea şi milostenia sunt aripile care înalţă sufletul omului spre azurul cerului.  Părinții au fost sfătuiți să-și trimită copiii la școală pentru că studiul de carte asigură fiecărui copil un trai mai bun.

Fundația și parohia vor continua colaborarea.  În viitorul apropiat membrii celor două instituții se vor deplasa la școala din localitatea pentru a face o bucurie tuturor celor 135 de copii din întreaga comună care învață aici.

Autor: pr. Laurențiu Urian