Pachete cu alimente pentru nevoiași din Viscri și Mesendorf, Brașov

543

Peste 100 de familii defavorizate precum și 200 de copii din Parohiile Viscri și Mesendorf din Protopopiatul Rupea, județul Brașov, au primit pachete cu alimente. Produsele primite de beneficiarii din cele două sate brașovene au fost achiziționate de Fundația „Bucuria Darului” din Brașov.

Darurile oferite de fundația brașo­vea­nă au venit în spriinul familiilor nevo­iașe din cele două sate, persoane cu posibilități materiale reduse aflate în atenția parohiilor. Daruri au primit și mai multe persoane cu dizabilități din cele două comunități brașovene.

„Când căldura ne amenință până la topire, noi vrem să întâlnim oameni. Oameni care deja ne așteaptă și ne duc dorul. Așa am fost întâmpinați în Viscri și Mesendorf, cu zâmbete de recunoaștere și recunoștință. Credeau că n-or să ne mai vadă, că am fost și noi ca cei care vin, lasă câte ceva, fac poze și mai bifează încă un loc străbătut. Le-a prins bine pachetul de data trecută. Noi suntem aici tocmai ca să le amintim că nu sunt singuri în luptele lor, de multe ori de Sisif. Mulțumim călăuzelor noastre fără de care nu am fi putut ajunge acolo unde era cea mai mare nevoie! Împreună înmulțim bucuria!”, ne-a spus Sânziana Vatră, membru voluntar în cadrul Fundației „Bucuria Darului”.

„Purtarea de grijă a lui Dumnezeu”

Darurile oferite în cele două comunități în perioada de pregătire pentru praznicul Adormirii Maicii Domnului au fost binevenite și au adus bucurie în sufletele celor care au primit ajutor din partea binefăcătorilor.

„Prin aceste gesturi de mare importanță pentru oamenii nevoiași din parohiile noastre, prin cei de la Fundația «Bucuria Darului», putem vedea purtarea de grijă a lui Dumnezeu și lucrarea Sa prin oamenii cu inima mare și plină de dragostea pentru aproapele. Mul­țumim celor care, indiferent de vremea de afară, cât și de distanța până la noi, spun «prezent» în fiecare lună pentru a aduce bucurie pe fețele oamenilor nevoiași, prin «Pachetele Bucuriei». Dumnezeu să le răsplătească efortul și jertfa!”, ne-a spus parohul de la Viscri, Gheorghe Rășoiu.

Fundația „Bucuria Darului” din Brașov oferă constant ajutoare familiilor defavorizate din satele brașovene, acțiunile des­fășurându-se cu sprijinul parohiilor din aceste localități. Anul acesta, pe lângă parohiile Viscri și Mesendorf, au mai fost ajutate și familii din parohiile Părău, Veneția de Jos și din alte comunități brașovene.