Parastas la Sâmbăta de Sus pentru doamna Viorica Streza

1800

La 40 de zile de la trecerea în veșnicie a doamnei Viorica Streza, mama Înaltpreasfințitului Laurențiu, Arhiepiscopul Sibiului și Mitropolitul Ardealului, a fost oficiat un parastas în Biserica „Adormirea Maicii Domnului” din Sâmbăta de Sus, județul Brașov. Slujba de pomenire a fost oficiată de un sobor de preoți și diaconi condus de IPS Mitropolit Laurențiu, alături de Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului.

Alături de familia doamnei Viorica Streza au fost numeroși credincioși din satul brașovean și de mai departe, veniți să se roage pentru odihna veșnică a celei cunoscute de toți ca „mama Viorica”.

La finalul parastasului, PS Episcop Ilarion Făgărășanul a vorbit celor prezenți despre viața plină de virtuți și de rugăciune a „mamei Viorica”, model de femeie creștină în zilele noastre.

„Nu era zi în care să nu vină la Catedrala mitropolitană din Sibiu pentru a participa la sfintele slujbe și să se împărtășească. Citea Psaltirea așa cum nici călugării nu o citesc, nu-i lipsea Psaltirea zi și noapte, la patul ei de suferință, s-a rugat mult pentru toți cei dragi ai dânsei, pentru Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Laurențiu, pentru fetele dânsei, pentru nepoți și pentru toți cei dragi. Este un exemplu pentru noi toți și nu știu dacă vom putea ajunge noi să facem cât a făcut dânsa, cât a iertat, cât a suferit în viața ei, dar Dumnezeu a încununat-o cu ani mulți, i-a dat putere ca să se roage și acum sigur este aproape de Tronul ceresc de unde se roagă pentru cei dragi”, a subliniat ierarhul.

Soborul slujitor a oficiat mai apoi o slujbă de pomenire și la mormântul doamnei Viorica Streza, aflat în curtea bisericii amintite.