Parastas la Sâmbăta de Sus pentru părintele Arsenie Boca

1051

În Duminica a 19-a după Rusalii, Preasfințitul Ilarion Făgărășanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului, a oficiat Sfânta Liturghie la Mănăstirea „Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus, jud. Brașov, alături de părinții arhimandriții Visarion Joantă și Daniel Breabăn precum și alți preoți din obște, răspunsurile liturgice fiind date de către părinții mănăstirii.

În acest sfârșit de săptămână au fost prezenți mulți pelerini la Mănăstirea „Brâncoveanu”, pentru a comemora 108 ani de la nașterea părintelui Arsenie Boca, primul stareț al mănăstirii (1942) după restaurarea bisericii începută în anul 1926 de către Mitropolitul Nicolae Bălan.

Părintele arhimandrit Daniel Breabăn a citit Apelul Adunării Naționale Bisericești pentru participarea la referendum în 6-7 octombrie 2018 „Să spunem DA familiei binecuvântate de Dumnezeu!”, iar Părintele Episcop Ilarion Făgărășanul rostit celor prezenți Pastorala IPS Mitropolit Laurențiu: „Să ne pregătim, cu post și rugăciune, sub ocrotirea Maicii Preacurate, pentru apărarea Familiei, celula de bază a societății!”.

După încheierea Sfintei Liturghii a urmat slujba parastasului pentru părintele Arsenie Boca și un scurt cuvânt al PS Ilarion, care a îndemnat pe cei prezenți să urmeze învățăturilor părintelui Arsenie, care îndemna pe credincioși ca în pericopa Evanghelică citită astăzi „Precum voiți să vă facă vouă oamenii, faceți-le și voi asemenea”.

„Mântuitorul a adus legea iubirii pe care și părintele nostru drag Arsenie a transmis-o mai departe tuturor celor care l-au ascultat, călugărilor de la Mănăstirea Sâmbăta și celor de la Prislop, precum și celor care mergeau la Drăgănescu să-i asculte cuvântul. Dumnezeu să vă răsplătească osteneala”, a încheiat părintele Episcop.

Autor: ierod. Ciprian Păsărică