Părintele Alexandru Buşilă a fost înmormântat

3346

Părintele Profesor Alexandru Buşilă, fost paroh al Catedralei din Făgăraş şi profesor al Seminarului Teologic Făgăraş, a fost înmormântat, marţi 13 septembrie 2016.

Slujba Sfintei Liturghii şi a inmormântării a fost săvârşită la Catedrala „Sfântul Ioan” din Făgăraş, de către Preasfinţitul Ilarion Făgărăşanul, Episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Sibiului înconjurat de un numeros sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a sute de credincioşi, care au venit să-i aducă un ultim omagiu părintelui Alexandru.

La final, Preasfinţitul Ilarion Fărăgăşanul a evocat personalitatea părintelui Alexandru Buşilă şi a fost citit mesajul de condoleanţe transmis de Înaltpreasfinţitul Laurenţiu, Arhiepiscopul Sibiului şi Mitropolitul Ardealului, în care a fost evidenţiată misiunea pastorală, pregătirea intelectuală dar şi activitatea desfăşurată de părintele Alexandru în cei aproape 60 ani de slujire preoţească.

Acesta a fost depus în cripta aflată la subsolul noii catedrale, în locul special amenajat, dedicat slujitorilor sfântului altar.

Autor: Adrian Nae