Părintele Constantin Necula a conferenţiat la Braşov

1987

Braşovenii au avut posibilitatea să se întâlnească la sfârşitul săptămânii trecute cu pr. conf. univ. dr. Constantin Necula, care a susţinut o conferinţă în cetatea de sub Tâmpa, la Sala Mare-Patria. Sute de credincioşi, preoţi, studenţi şi elevi, au venit să asculte conferinţa părintelui Necula, intitulată “Iisus Hristos, curajul nostru”, iar cele prezentate de oaspetele de seamă au adus participanţilor întărire duhovnicească pentru Postul Mare şi mângâiere sufletească.

Conferinţa a fost moderată de protopopul de Braşov, pr. Dănuţ-Gheorghe Benga, iar evenimentul a fost organizat de Protopopiatul Braşov şi Asociaţia “Copiii de Cristal”.

Părintele Constantin Necula a explicat în cadrul conferinţei taina cea mare a Bunei Vestiri, momentul de început al operei de mântuire noastre.

“Îngerul nu a pierdut vremea. A venit şi i-a spus Fecioarei mesajul pe care l-a avut de spus, s-a întors în ceruri şi este vizibil că, în momentul în care a constatat că odată cu cuvântul său şi cu răspunsul Maicii Domnului, Pruncul a prins viaţă în pântecele Sfintei Fecioare, el n-a mai putut să o privească pe Maria. Sfârşitul Evangheliei este: Şi îngerul îndată a plecat. I s-a făcut frică pentru că înaintea lui stătea mama absolută, înaintea lui stătea receptaculul absolut al dumnezeirii”, a spus pr. Constantin Necula.

În ultima parte a conferinţei, părintele Necula a răspuns la întrebările venit din public şi a intrat într-un dialog cu participanţii la eveniment.

Autor: Ştefan Mărculeţ

Fotocredit: pr. Costin Butnar